avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la succesiune din sua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la succesiune din sua

Ma numesc Sorin si locuiesc in Chicago. As vrea sa stiu daca exista o declaratie tip de succesiune sau pot alcatui eu una in limba romana si apoi sa o legalizez si sa o apostilez la un notar roman de aici. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: sorin_dj , utilizator 01:56, 24 Septembrie 2010
...renuntarea la succesiune se face musai in forma autentica la un notar din romania sau la ambasada consulat roman din sua unde au si modele tipizate...notarul roman din sua nu face decat sa legalizeze semnatura dumneavoastra ceea ce nu echivaleaza cu forma autentica ceruta de legea din romania...actul de renuntare e un act deosebit de important asa se explica de ce legiuitorul cere forma autentica-ce presupune ca agentul instrumentator explica actul si consecintele sale celui care-l incheie-fapt care nu se intampla in cadrul procedurii legalizarii semnaturii...
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
ContSters4579, utilizator
Va multumesc!
Am luat deja legatura cu cineva de la Consulatul Roman din Chicago si am sa merg acolo sa intocmesc declareatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de succesiune din sua hello123 hello123 Buna ziua si multumiri anticipate pentru sfaturi. Problema mea e urmatoarea: Tata a decedat si vreau sa fac declaratie de renuntare la mostenire in ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare cu apostila in usa danbala danbala Am intocmit o procura de vanzare, notarizata de un notar public din USA si autentificata cu apostila conform Conventie de la Haga. Totusi notarul din Romania ... (vezi toată discuția)
Declaratie sau procura din america dariad dariad Ma aflu in urmatoarea situatie: Fiica din SUA, cu dubla cetatenie (romana si americana), trebuie sa faca o Declaratie de renuntare la succesiune sau o Procura ... (vezi toată discuția)