avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale utilaj neachitat ridicat de furnizor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

utilaj neachitat ridicat de furnizor

Buna seara. Va rog sa ma sfatuiti cum pot contesta ridicarea unui utilaj achizitionat de firma mea acum 18 luni in baza unui contract de gaj fara deposedare pentru care nu s-au achitat ultimele patru rate in cuantum de 5000 euro (din 18.750 total), avand in vedere ca pana astazi cand s-a efectuat ridicarea acestui utilaj in prezenta unui executor judecatoresc, a politiei si a reprezentantilor partilor, nu am primit nici o somatie de plata, instiintare, citatie ori ordin de sechestru nici prin posta, nici prin afisare la sediul social ori la punctul de lucru, iar creditorul nu a facut dovada sumei pe care o datora firma mea, executorul precizand ca nu aceasta suma (propriu-zis recuperarea ei ) face obiectul prezentei lor acolo si procedurii in desfasurare ci recuperarea propriu-zisa a utilajului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adina m , utilizator 14:37, 15 Ianuarie 2008
V-a facu:( pentru ridicarea utilajului trebuia sa existe un titlu executoriu:D cere-i executorului procesul verbal de executare privind ridicarea utilajului. Daca nu il are inseamna ca a mers la deruta si va facut:((
Situatia descrisa de dvs. prezenta executorului, a politiei este greu de imaginat ca posibila fara exista unei documentatii bine alcatuita.

Primul lucru pe care ar trebui sa il faceti este sa contactati executorul judecatoresc sa va puna la dispozitie dosarul de executare si in baza datelor prezentate in el sa urmariti firul situatiei.

Este posibil ca citarea sa se fi facut la alt sediu sau la o adresa gresita si in acest caz mai puteti face inca multe lucruri in interesul societatii dvs.
romy, nu inteleg ce vrei sa zici. Oricum cred ca se scrie ,, v-a facut ,,. Dar tot nu inteleg ce vrei sa zici tu cu facutul. Ai vreo idee ce ai vrut sa spui?
se referea ca ar fi fost posibil ca acea executare sa nu fi fost facuta cu respectarea tuturor formalitatilor cerute de lege. dar fiind faptul ca au fost prezente persoanele mentionate insotite de politie ma indoiesc ca ar putea fi o cacialma....dar...la noi totul e posibil. era bine daca chemati atunci un avocat.
solutia este sa luati legatura cu executorul si sa-i solicitati toate actele in baza carora s-a facut executarea. In orice caz, la momentul ridicarii utilajului, respectiv la momentul executarii, era necesara inchierea unui proces verbal de executare ce se semneaza de toate partile si un exemplar ar fi trebuit sa fie la dvs.

Alte discuții în legătură

Culmea tupeului mdcc mdcc cum poti fi executat silit pe baza unei hotarari de instanta,fara sa fi primit macar o citatie la procesul care s-a consumat intre doua societati comerciale,si ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns tatiana28 tatiana28 Am o hotarare judecatoreasca din februarie 2008 prin care mi s-a atribuit imobilul cu obligatia de a plati sulta .Creditorul face cerere de executare silita in ... (vezi toată discuția)
Urgent-notificari catre cine nu trebuie danutzageo danutzageo buna ziua va rog sa ma ajutati: acum 3 ani am fost asociat intr-o firma care anul trecut a fost cesionata unei persoane si totodata retragerea mea din ... (vezi toată discuția)