avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NU am carte de munca!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NU am carte de munca!!!

Buna ziua! Am si o eu o n elamurire! Sunt angajata la o firma din luna noiembrie 2009 cu contract individual de munca. Cu toate acestea nu mi s-a facut carte/carnet de munca si mi s-a spus de la resurse umane ca nici nu mi se va face, deoarece se desfiinteaza cartile de munca.
Intrebarea mea este, in acesta situatie beneficiez de aceleasi drepturi ca orice angajat, chiar daca nu am carte de munca? Ma intereseaza in mod deosebit pentru ca vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere copil si de concediul de 2 ani?!

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 11:37, 24 Septembrie 2010
Da beneficiati de drepturi legale,chiar daca in acest moment nu beneficiati de tipizat carnet de munca
Faptul ca aveti sau nu carnet de munca nu are foarte mare importanta. Important este sa aveti contract indivudual de munca inregistrat la ITM.
Asa cun vi s-a mai spus carnetele de munca vor dispare incepad cu data de 01.01.2011.
În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele care şi-au încheiat activitatea se va întocmi adeverinţa de vechime.

Ok. Multumesc mult! Deci, inteleg ca nici nu voi avea vreodata carnet de munca deoarece oricum de la 01.01.2011 o sa dispara, insa drepturile mele sunt aceleasi ca ale oricarui angajat in baza contractului individual de munca, iar in ceea ce priveste vechimea in munca, se dovedeste prin adeverinta.
Insa toate contributiile care se achiat lunar la penie, CAS, etc cum pot fi dovedite?
Multumesc
adela05 a scris:

Ok. Multumesc mult! Deci, inteleg ca nici nu voi avea vreodata carnet de munca deoarece oricum de la 01.01.2011 o sa dispara, insa drepturile mele sunt aceleasi ca ale oricarui angajat in baza contractului individual de munca, iar in ceea ce priveste vechimea in munca, se dovedeste prin adeverinta.
Insa toate contributiile care se achiat lunar la penie, CAS, etc cum pot fi dovedite?
Multumesc

In fiecare luna angajatorul intocmeste declaratii nominale pe care le depune la CAS, somaj, etc.
Puteti merge de exemplu la Casa de Pensii si sa solicitati o adeverinta cu stagiul de cotizare. Acolo veti vedea daca angajatorul v-a platit contributiile in fiecare luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mame?? adela05 adela05 Buna ziua! Nu mai inteleg nimic din toata nebunia care este in tara asta! Nu stiu ce se va intampla cu mamicile si beblusii, insa mi se pare tragic. Am citit ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pavela pavela Buna ziua, as dori sa imi spuneti daca pot verifica cumva daca am fost angajat cu carte de munca? de la serviciu mi se tot zice ca nu se mai fabrica carti ... (vezi toată discuția)
Carnet munca ne-creat de catre angajator. emiliapana emiliapana Buna ziua, Lucrez din 2007, acesta fiind primul meu job. Angajatorul mi-a comunicat recent ca nu a intocmit un carnet de munca pe numele meu. Este corect? ... (vezi toată discuția)