avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plata tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plata tva

o firma poate fi obligata sa plateasca tva inainte de scadenta in cazul importurilor
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 16:52, 24 Septembrie 2010
Dati mai multe detalii: import de unde si la ce scadenta va referiti ?
import din ungaria plata asiguratorie inainte de termenul de o luna firma fiind platitoare de tva lunar.
despre ce tva este vorba? avem de-a face cu o achizitie intracomunitara, operatiunea este taxabila in romania, dar se inregistreaza taxare inversa, deci nu se plateste efectiv tva catre stat (4426 = 4427)

trebuie sa fiti inscris in R.O.I. pentru a desfasura astfel de operatiuni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vama si taxarea inversa barabancea barabancea As vrea sa stiu daca mai este valabila ordonanta privind plata la vama a tva? Eu vreau sa import carne de porc din Ungaria si nu stiu daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Regim tva la achizitie auto din ue office.carmen office.carmen O firma platitoare de tva in tara doreste sa achizitoneze un autoturism de la o firma din uniune,de asemenea platitoare de tva.Plateste tva la achizitie? ... (vezi toată discuția)
Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)