avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva la vama si taxarea inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva la vama si taxarea inversa

As vrea sa stiu daca mai este valabila ordonanta privind plata la vama a tva?
Eu vreau sa import carne de porc din Ungaria si nu stiu daca trebuie sa platesc tva la vama si daca se aplica taxarea inversa.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:17, 17 Octombrie 2010
Dca avem de-a face cu o achizitie intracomunitara, operatiunea este taxabila in tara noastra,insa se va inregistra taxare inversa.
Nu se plateste tva catre stat,se inregistreaza in contabilitate 4426 = 4427.

Si conditia este sa fiti inscris in Registrul operatorilor intracomunitari pentru a desfasura aceasta activitate.
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2010
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata tva marinescuioan marinescuioan o firma poate fi obligata sa plateasca tva inainte de scadenta in cazul importurilor (vezi toată discuția)
Regim tva la achizitie auto din ue office.carmen office.carmen O firma platitoare de tva in tara doreste sa achizitoneze un autoturism de la o firma din uniune,de asemenea platitoare de tva.Plateste tva la achizitie? ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa Renata70 Renata70 Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti; firma la care lucrez este platitor de TVA si importa produse din categoriile: suplimente nutritive,cosmetice si ... (vezi toată discuția)