avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa

Buna ziua.
Va rog frumos sa ma lamuriti; firma la care lucrez este platitor de TVA si importa produse din categoriile: suplimente nutritive,cosmetice si carti (nu in scop de reclama).
Daca inregistrez taxare inversa 4426=4427 cu TVA-ul aferent produselor (9 % la carti si 24% la restul) , procedez corect??
Va multumesc anticipat!!!

Renata
Cel mai recent răspuns: Renata70 , utilizator 09:18, 4 Mai 2011
La import nu se inregistreaza taxare inversa. La import, TVA-ul se plateste in vama.
La AIC se inregistreaza taxare inversa si doar in anumite conditii.
Mii de scuze Fat Frumos, nu m-am exprimat bine, nu este import, ci achizitie intracomunitara, produsele sunt din UE.
In acest caz pot se aplica taxare inversa?

Mersi mult anticipat!
Renata
Doar daca furnizorul marfurilor va furnizeaza un cod valabil de TVA.
Inainte de efectuarea AIC trebuia sa va inregistrati in ROI.
Multumesc mult!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vama si taxarea inversa barabancea barabancea As vrea sa stiu daca mai este valabila ordonanta privind plata la vama a tva? Eu vreau sa import carne de porc din Ungaria si nu stiu daca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara vioop vioop Un platitor de tva face o achizitie din Spania pentru un dispozitiv . Cum va primi factura stiind ca furnizorul este platitor de tva? El este obligat sa ... (vezi toată discuția)