avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriptie penalitati depunere declaratii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriptie penalitati depunere declaratii

Buna ziua!
Acum cateva zile am primit de la DIrectia Finantelor Publice o adresa prin care mi se comunica faptul ca le datorez 10 lei pentru depunerea cu intarziere de 16 zile a declaratiei 100 "Obligatiile de plata la bugetul de stat(impozit pe salarii). Mai exact, declaratia trebuia depusa pana in 25 martie 2006 si s-a depus in 10 aprilie 2006.
As dori sa stiu daca exista termene de prescriptie la asa ceva, avand in vedere ca mi s-a comunicat abia acum, dupa mai bine de 4 ani acest lucru.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 12:47, 23 Septembrie 2010
Nu cumva este vorba de plata cu intarziere a contributiei, caz in care termenul prescriptie 5 ani, calculati incepand cu 2007.
Daca este vorba de o amenda pentru nedepunere la termen atunci este prescrisa (6 luni de la savarsirea contraventiei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda finante nedepunere declaratii cristian_saulea cristian_saulea Am deschis o firma noua de tip srl-d pentru a accesa un grant prin programul \"tineri intreprinzatori\" in februarie 2011. Conform statutului de ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal intocmit de inspectori fiscali bogdan27 bogdan27 Se poate contesta un proces verbal prin care s-a aplicat o amenda contraventionala pentru nedepunerea unor declaratii informative (art. 53 cod procedura ... (vezi toată discuția)
Speta comercial ContSters145956 ContSters145956 Intre P.T. si A.R. s-a incheiat contractul de prestari servicii nr.795/12.04.2005 cu o durata de 5 ani , prin care P.T. se obliga sa furnizeze lunar servicii ... (vezi toată discuția)