avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea privind sistemul unitar de pensii publice
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea privind sistemul unitar de pensii publice

am 49 de an sunt femeie si o vechime in munca de 30 de ani( cu tot cu perioda de somaj), actualmente sunt in somaj.. n-am inteles daca acum dupa noua lege eu am perioada de vechime completa..am rugamintea poate-mi se poate raspunde si mine..daca DA.- la ce etate pot eu sa ies acum la pensie?
va multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: andoiana , utilizator 09:56, 25 Septembrie 2010
Va rog sa-mi spuneti data nasterii si vechimea in munca, fara perioada de somaj.
data nasterii este13 nov 1961 vechimea in munca fiind de fara somaj de 26 de ani si 8 luni..va multumesc!
Limita de varsta 63 de ani si 5 luni(aprilie 2025)cu un stagiu complet de cotizare de 33 de ani si 5 luni,sau stagiu minim de 15 ani.Anticipat partial la varsta de 58 de ani si 5 luni cu un stagiu complet de 33 ani si 5 luni.O seara buna .
Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 63 de ani si 5 luni, conditia referitoare la realizarea stagiului minim de cotizare de 15 ani fiind indeplinita.

De pensie anticipata partiala puteti beneficia la 58 de ani si 5 luni daca veti realiza stagiul complet de cotizare de 33 de ani si 5 luni. Sa realizati stagiul complet de cotizare inseamna sa lucrati efectiv 33 de ani si 5 luni.
va multumesc frumos..vestile nu sunt bine..dar n-avem ce sa facem..va multumesc inca o data:love2:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta minima iesire pensie Adriana68 Adriana68 Buna ziua, Am 45 de ani (n. 03.07.1968 )si 27 ani de munca. Stiu ca e prea devreme sa intreb, insa m-ar interesa cand as putea iesi la pensie ? Conteaza ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipată Monallyssia Monallyssia Mă numesc Monica Gheorghe și am și eu o întrebare: la vârsta de 53 de ani pe care o am și o vechime în muncă de 33 de ani, aș putea ieși la pensie ... (vezi toată discuția)
Vârstã de pensionare aura 48 aura 48 Bună ziua, Mă interesează la ce vârstă mă pot pensiona anticipat, fără penalizare având vârsta de 52 ani şi 33 ani vechime în muncă Vă ... (vezi toată discuția)