avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipată
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipată

Mă numesc Monica Gheorghe și am și eu o întrebare: la vârsta de 53 de ani pe care o am și o vechime în muncă de 33 de ani, aș putea ieși la pensie anticipat cu penalizările de rigoare? :(
Cel mai recent răspuns: Monallyssia , utilizator 09:40, 17 Septembrie 2014
1. Daca aveti un stagiu de cotizare de 33 de ani puteti solicita pensie anticipata partiala cu 5 ani inainte de a implini varsta standard de pensionare.

2. Pentru a va spune varsta standard de pensionare trebuie sa spuneti luna si anul nasterii.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Da, vă spun data nașterii : 15.11.1961. Mulțumesc frumos.
1. Pentru o femeie nascuta in noiembrie 1961 varsta standard de pensionare este de 62 de ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare este de 32 de ani si 5 luni iar stagiul minim de cotizare este de15 ani.

2. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 62 de ani si 2 luni, in ianuarie 2024;
- pensie anticipata partiala, la 57 de ani si 2 luni, in ianuarie 2019.

Mulțumesc frumos pentru răspuns, se pare că mai am zile...de muncă. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârstã de pensionare aura 48 aura 48 Bună ziua, Mă interesează la ce vârstă mă pot pensiona anticipat, fără penalizare având vârsta de 52 ani şi 33 ani vechime în muncă Vă ... (vezi toată discuția)
Pensionare aura 48 aura 48 Bună ziua, Am citit un articol pe avoct net .ro în care se spune că vârsta standard dede pensionare ptr.femei este de 59 ani şi 8 luni şi vechime ... (vezi toată discuția)
Info pensionare halitz halitz buna ziua, ma numesc halitz daniela ,nascuta in 14 dec 1961 am lucrat continuu din aug 1979 pana in martie 2013, cand pot sa ma pensionez anticipat si cu ce ... (vezi toată discuția)