avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot deveni tutorele amei, dianosticata cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot deveni tutorele amei, dianosticata cu Alzheimer?

Buna ziua

Am nevoie de cateva sfaturi legate de procedura si posibilitatea de a fi numit tutoele mamei mele, aflateintr-o situatie delicata.

Pe scurt: mama locuieste impreuna cu fratele meu care a suferit in urma cu 9 ani un AVC si are semipareza, figurad ca insotitor al lui, dar si impreuna cu tatal meu in varsta de 81 ani si el cu neputintele varstei dar si cu inceput de dementa senila.

IN situatia de fata, as vrea sa devin tutuorele legal al mamei dar ma confrunt cu cateva dileme:
1. de unde sa incep procedura?
2. Fratele si tatal nu vor accepta ca eu sa devin tutore (din mai multe motive), nefiind in relatii bune deloc cu mine si nu stiu cat ma poate impiedica asta in a deveni tutore
3. Peste 1 an voi pleca definitiv in Canada dar nu inainte de a face aranjamente pt situatia mamei care, pana atunci se va deteriora considerabil. Tatal cu dementa senila iar fratele alcoolic, dependent de furtul banilor mamei desi are pensie frumoasa, ma fac sa-mi doresc sa o scot pe mama din acel mediu. Am planuit sa locuiasca intr-una din casele mele unde vom angaja o famile care sa aiba grija de casa si implicit de ea, evident pe banii nostri.
In aceast situatie, dupa plecarea mea, pe cine pot numi tutore? Ma gandeam cei care vor avea grija de ea sau eventual la socrii.Ar putea contesta fratele si tatal meu? Daca da, pot face ceva?

Mii de multumiri

ps. Fratele are handcap de grad 1 (mana nu o misca, iar piciorul abia si-l tara). In acesta situatie, cine poate fi numit insotitorul sau din moment ce mama nu va mai putea?
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
ina_enache, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 10:51, 24 Septembrie 2010
luati legatura cu autoritatea tutelara, explicati situatia.curator puteti fi numit printr-o hotarire judecatoreasca cu avizul autoritatii tutelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proteja unul dintre parinti.. cfinica cfinica Cum pot proteja unul dintre parinti,fat de celalalt...... Mama a facut un accident vascular cerebral si a ramas cu semipareza si cu dementa senila....deci in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, cu mare tristețe vă spun ca mama mea, 93 ani, după ... ZaharescuAlfred ZaharescuAlfred Bună ziua, Cu mare tristețe vă spun ca mama mea, 93 ani, după două AVC-uri masive în ultimii 2 ani, a fost diagnosticată cu demență mixtă galopantă ... (vezi toată discuția)
Succesiune copii si parinte fara capacitate simoona simoona Buna ziua, mama mea a decedat acum un an jumatate si am ramas ca mostenitori eu, fratele si tatal meu. Din pacate, dupa decesul mamei, tata s-a imbolnavit ... (vezi toată discuția)