avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... INSELACIUNE FARA DOVEZI , DOAR MARTORI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

INSELACIUNE FARA DOVEZI , DOAR MARTORI

Buna ziua. In urma cu 2 luni am cumparat un autovehiculcul inmatriculat in Italia. Masina a fost luata la schimb cu o alta plus o suma de bani.Propietarul masinii in acte nu era acelasi cu cel care ne-a vandut noua masina, cel din urma avand asupra masinii doar un act de vanzare cumparare. Am facut actele pentru masina vanduta de noi si am convenit ca actele pentru masina cumparata sa fie fie facute cand revine prop din acte in tara adica in 2 sapt. Problema este ca propietarul a revenit cerand o suma de 1000 euro -pentru a plati impozitul masinii in Italia pentru ultimul an( in conditiile in care noi nu aveam masina decat de 2 sapt).Deoarece nu am putut sa ii dam aceasta suma in termenul de jumatate de zi cerut de el, acesta ne-a luat masina pana cand ii vom da aceasta suma de bani. Problema este ca acum nu mai vrea sa ne de-a masina sub nici o forma. Avand in vedere ca nu am probe fizice ci doar martori care au fost de fata in momentul schimbului si al platii, putem face ceva?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:55, 25 Septembrie 2010
incercati cu o plangere penala, ptr. ca intr-o instanta civila nu prea aveti sanse.
avocat Cristina Popescu
Daca il actionati in judecata pe respectivul si neavand niciun document justificativ, este greu de crezut ca, numai martorii vor putea determina instanta sa va dea dvs castig de cauza.#-o
Este destul de dificil.
Aveti toate datele de identificare ale masinii,serie de sasiu ,serie de motor etc. ?
Buna ziua. Da am toate datele de identificare a masinii.
Ar trebui pe baza acestor date de efectuat verificari cu privire la statutul masinii,situatie care ar putea determina si mai mult plangerea pentru o eventuala inselaciune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cumparata cu seriile schimbate ady92 ady92 Buna ziua,am cumparat o masina inscrisa pe Romania s-a facut actul de vanzare-cumparare s-a scos financiarul si alte acte necesare pentru a o duce la RAR. La ... (vezi toată discuția)
Masina cu probleme la seria caroseriei Ionut11 Ionut11 Buna ziua! Va scriu o poveste nu prea fericita in legatura cu o masina, inmatrculata in Romania, dar cu ,,probleme''. In urma cu 2-3 saptamani mi-am ... (vezi toată discuția)
Ce statut am eu cand am cumparat o masina de la un intermediar fara ca sa am acte perfectate cu propietarul din acte al masinii jeanking jeanking am cumparat o masina de la un intermediar care a pretins ca are procura de vanzare data de propietarul acesteia si nu avea decat o procura pentru a circula cu ... (vezi toată discuția)