avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

1.Un srl cu 40 de asociati, un fost SA candva. Administratorul are cca 81% din partile sociale si vrea sa cumpere si partile sociale ale celorlati asociati. Pentru a face acest lucru e nevoie de AGA...in convocare trebuie precizat ce anume parti sociale vor fi cesionate x, y, z, ....sau generic, ceva de genul " Administratorul doreste cumpararea de parti sociale de la alti asociati"

2. AGA in cazul SRL cum se convoaca, e suficient anuntul in ziar sau trebuie trimis si convocator tuturor asociatilor? Ca sunt vreo 40! Si multe scrisori se intorc cu "destinatar mutat"...Cu cate zile inainte de data AGA trebuie sa apara anuntul in ziar/ sa ajunga scrisorica? Unii sunt decedati...nu e nicio placere pt rudele lor sa tot primeasca scrisori!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:47, 17 Decembrie 2007
Convocarea adunării se va face în forma prevăzută în actul constitutiv, iar în lipsa unei dispoziţii speciale, prin scrisoare recomandată, cu cel puţin 10 zile înainte de ziua fixată pentru ţinerea acesteia, arătându-se ordinea de zi.
Pentru informatii suplimentare cititi legea societatilor comerciale in forma actualizata.
Unde pot gasi Legea 31 actualizata?
NU te mai lua dupa cei ce te trimit la lege.
E suficient sa faci contractul de cesiune si actul aditional prin care ti se cesioneaza partile sociale, act aditional care oricum trebuie semnat de toti, pt. ca daca nu-l semneaza toti nu-l primeste la ORC.
Prin aga ce sa hotarasti cand tu ai 85% din partile sociale :O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand nu se organizeaza aga? mariamem mariamem Buna ziua. Ma confrunt cu o problema destul de urata. Administratorul firmei mi-a spus ca va organiza aga, mai sunt cateva zile si va trebui depus bilantul ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca aga nicoleta_85 nicoleta_85 cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca AGA, atat la un SA cat si la SRL? cu 5 % pot convoca adunarea ordinara? (vezi toată discuția)
Atributii administrator clientX clientX Buna ziua! 1. Administratorul poate decide suspendarea activitatii unei firme, sau numai AGA? 2. Daca nu poate, atunci cum face AGA sa ia o astfel de ... (vezi toată discuția)