Buna, am un PFA nou infiintat si vreau sa completez registrul jurnal de incasari si plati.As vrea sa stiu daca la sfarsitul unei luni trebuie sa fac totalul si apoi diferenta intre incasari si plati pentru a stabili venitul net? si apoi luna viitoare cum incep: cu soldul rezultat in luna precedenta? va multumesc
Bineinteles.
Faci socoteala, pui impozitul deoparte.... pentru ca nu se plateste lunar, ci se plateste trimestrial.
Sau faci socoteala trimestrial.
Dar... de fapt, nu platesti decit ce ai declarat la inceputul anului. Adica venitul estimat. Abia la anul platesti diferenta dintre venitul estimat si venitul realizat.
Dar ca sa fii prudenta, pui banii deoparte, nu te atingi de ei... platesti la venitul estimat... iar anul viitor platesti la global, adica la venitul real.
Sau daca nu ai incredere ca poti economisi banii, poti plati suma reala chiar acum, fara sa astepti anul viitor.
va multumesc pt raspuns, ma intereseaza pt completarea declaratiilor ce trebuie depuse la somaj, CAS, sanatate lunar. luna trecuta a fost simplu, pt ca a fost prima luna, dar acum nu mai stiu cum sa incep. iau in calcul pierderea de luna trecuta?
In niciun caz nu procedati la calculul lunar si evidentierea acestuia in RJIP, aici treceti doar in ordine cronologica toate operatiunile, astfel incat la sfarsit de an sa rezulte 2(4)coloane cu date reprezentand inasari si respectiv plati.Abia la safrsit de an faceti calulul si il punei in evidenta atat in RJIP cat si in decl 200.
Intradevar pentru completarea decl. lunare conf OG 58, trebuie facut acest calcul pentru luna respectiva ( dar fara al evidentia in RJIP) si diferenta rezultata, ( V minus Ch) reprezinta baza de impunere pentru care se calculeaza procentele respective ( 10.5%, 0,5% si 5.5%) in declaratiil.
Contabilitate pfa
maryana28
Buna ziua! Mi am deschis un _PFA (magazin haine) si as vrea sa stiu ce autorizatii imi trebuie si de unde, ptr a deschide magazinul? Ce contributii, taxe, etc. ... (vezi toată discuția)