avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pt. dezbaterea mostenirii la ce notar ma adresez?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pt. dezbaterea mostenirii la ce notar ma adresez?

Daca mostenitorii domiciliaza in localitati diferite si proprietatea mostenita e in zona rurala, unde trebuie sa ma adresez unui notar? In judetul unde se afla proprietatea mostenita sau in localitatea unde domiciliaza unul din mostenitori? Sau nu are importanta in ce localitate este biroul notarial?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:11, 25 Septembrie 2010
Va adresati notarul din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului,competent sa dezbata succesiunea.Nu are importanta unde domiciliati dvs mostenitorii.
Va puteti adresa la un notar de la ultimul domiciliu al defunctului sau la instanta de judecata din acceasi zona teritoriala.
Ar putea fi de preferat sa va adresati instantei intrucat costurile ar fi mai reduse.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de deschidere succesiune pentru proprietati imobiliare hspinache hspinache Am o nelamurire privind locul geografic de deschidere succesiune ,pentru o proprietate imobiliara ,astfel: Varianta 1. in localitatea unde de domiciliu ... (vezi toată discuția)
Acte pamant stelieli stelieli Se pot face acte notariale pe pamant dintr un judet in altul ? (vezi toată discuția)
Notarul refuză să deschidă succesiunea pentru că un teren se află în alt județ. ce pot face, cui să mă adresez? Prumcp Prumcp Bună ziua! În masa succesorală a mamei mele decedate se află mai multe bunuri, printre care un teren aflat în județul în care ea, eu și sora mea avem ... (vezi toată discuția)