Buna ziua ,
am si eu o problema si sper sa ma ajutati cu un raspuns.Am locuit cu chirie , fara contract , avand incredere in persoana respectiva , iar acum sunt pusa in situatia dificila de a-mi recupera lucrurile ( obieste electrocasnice si vestimentare).Mentionez ca am o adeverinta de la asociatia de proprietari , dar nu stiu daca ma ajuta cu ceva.Cert este ca vreau sa-mi recuperez lucrurile si nu stiu cum as putea sa o fac.
Ar fi bine sa o informati proprietarul ca daca nu doreste sa va dea bunurile veti face plangere penala si veti anunta si finantele publice ca a realizat venituri din chirii pe care nu le-a declarat si pentru care nu a platit impozit...
Aveti vreo chitanta, dovada,pentru plata chiriei, sau macar martori care sa ateste plata chiriei. In acest caz aveti sanse in instanta. Daca nu, vorbiti cu proprietarul in sensul ca veti face plangere la politie pentru furt, deoarece acele lucruri va apartin, deasemenea pentru distrugere, ca veti vere daune materiale si morale si deasemenea o veti reclama la administratia financiara pentru venituri realizate din chirii fara a plati impozit. Hartia de la asociatia de locatari va ajuta in sensul ca este o dovada ca ati locuit acolo, presupun ca ati platit, dar..probabil ati platit in numele proprietarului.
mergeti cu doi martori la ea,solicitati bunurile care va apartin,insistati daca refuza.in cazul in care nu vi le restituie,sunati la 112 si solicitati un echipaj de politie care sa constate fapta,iar apoi mergeti la politit si depuneti plangerea penala.
NU va sfatuiesc sa mergeti peste el ca sa va recuperati lucrurile, pt ca s-ar putea ulterior dvs sa aveit probleme.
Cel mai simplu, ii spuneti asa: aveti martori ca i-ati dat lunar suma de ...... drept chirie. Daca in 2 zile nu va da lucrurile inapoi faceti plangere la politie si sesizati Administratia finantelor publice pentru evaziune fiscala...16% din 75% x chiria platita..impozit pcare proprietarul avea obligatia sa-l plateasca la finante..
Eventual purtati TELEFONIC o discutie din care sa reiasa ca el va mai cere niste bani, pe langa banii deja achitati de dvs si ca lucrurile dvs sunt la el...si INREGISTRATI CONVORBIREA drept dovada...