avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la procesul verbal sau la titlul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la procesul verbal sau la titlul executoriu?

Buna ziua!
As dori sa cer un sfat legat de urmatoarea speta:
Acum doi ani si ceva, intr-o noapte, sotul si cumnatul meu mergeau cu masina spre casa pe un drum din afara orasului cand au fost opriti de politie si acuzati ca ar fi participat la un scandal care avusese loc la o terasa aflata la cativa km de locul unde au fost ei opriti (ei venind din directia opusa acelei terase). Cum era si normal, au incercat sa explice politistilor ca n-au nicio legatura si in plus in seara respectiva au fost la cel putin 10 km de locul respectiv, lucru care putea fi foarte usor verificat cu martori, dar n-au avut cu cine sa se inteleaga. Vazand ca nu reusesc sa-i faca sa recunoasca ca au participat la scandal,unul dintre politisti ainceput sa-i bata, i-a bagat in duba si le-a intocmit procese verbale in care au scris ca i-au gasit pe sotul si pe cumnatul meu la terasa respectiva provocand scandal. Sotul meu a vrut sa scrie pe p/v la observatii ca nu e adevarat ce scrie in p/v, dar politistul i-a luat p/v-ul din mana si a scris el la observatii ca contravenientul refuza sa semneze. In zilele urmatoare incidentului, sotul si cumnatul au fost si au depus plangere la procuratura parca si politie impotriva politistului care i-a batut, au fost citati apoi sa dea declaratii, in fine pana la urma nu s-a rezolvat nimic, dar sotul meu a crezut ca s-a rezolvat si cu procesul verbal si amenda, facand aceasta plangere, mai ales ca nici pana in ziua de azi nu a primit acest p/v. Asta pana zilele trecute cand a primit de la factorul postal un titlu executoriu de la primaria de domiciliu. S-a dus sa se intereseze la Primarie in baza a ce s-a emis acel titlu executoriu si de acolo a primit copia p/v din acea noapte.
Titlul executoriu poate fi atacat in termen de 15 zile de la data comunicarii, dar titlul pe care l-am primit este trimis pe o adresa gresita si cnp-ul sotului meu este scris gresit, singurul lucru scris bine in datele de identificare fiind numele.
Acum vine dilema pe care o avem:
Contestam titlul executoriu pe care l-am primit, desi datele de identificare ale persoanei din titlu sunt gresite si sotul meu l-a primit din intamplare, invocand faptul ca nu am primit p/v in termen legal (probabil acesta fiind trimis la aceeasi adresa gresita ca si titlul) si solicitand prescrierea amenzii sau contestam procesul verbal?
Stiu ca am dat foarte multe detalii, dar n-am vrut sa-mi scape nimic, dar nu stiu ce sa fac, nu vreau sa facem ceva gresit si sa ne trezim ca ne executa silit aiurea, asta trecand peste faptul ca sotul meu a mai luat si bataie degeaba.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:16, 26 Septembrie 2010
Daca sunteti in termen,formulati contestatie impotriva titlului executoriu,cu motivarea pe care ati realizat-o in mesaj
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Nu cred ca mai sunteti in termen sa contestati procesul-verbal... deci va trebui contestat titlul executoriu!
Depinde daca s-a comunicat procesul verbal si cand s-a comunicat.
Daca nu se mai poate face plangere trebuie analizata si problematica cu contestatia la executare.
Ar fi trebuit sa consultati un avocat dar daca amenda este mica poate ca nu se merita...
Deci pot contesta titlul executoriu chiar daca adresa si cnp-ul (singurele date de identificare din titlu, de altfel) sunt altele? Doar numele e bun. Mentionez ca acest titlu a fost inmanat soacrei mele in plic, fara confirmare de primire si fara sa semneze ceva, iar pe plic sunt trecute doar numele si adresa destinatarului (adresa gresita), fara expeditor, fara stampila de la posta...

Amenda e de 1000 de lei, cu un efort destul de mare reusim s-o platim, in conditiile in care impreuna castigam in jur de 1200 de lei pe luna. Dar nu mi se pare corect...
Monica_M, utilizator
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Depinde daca s-a comunicat procesul verbal si cand s-a comunicat.
Daca nu se mai poate face plangere trebuie analizata si problematica cu contestatia la executare.
Ar fi trebuit sa consultati un avocat dar daca amenda este mica poate ca nu se merita...

Nu a primit procesul verbal, probabil acesta a fost transmis la aceeasi adresa gresita ca si titlul executoriu. O copie dupa p/v i-a fost inmanata in momentul in care s-a dus sa intrebe ce a stat la baza titlului executoriu, dar de primit prin posta sau alta modalitate, nu l-a primit. Pe p/v spune ca refuza sa semneze si e trecuta o persoana ca martor, pe care sotul meu nici nu a vazut-o cand i s-a intocmit p/v. In plus domiciliul martorului este unul trecut la intamplare cred, pentru ca este chiar adresa unei cunostinte si stiu sigur ca nu sta acolo nicio persoana cu numele martorului.
Monica_M, utilizator

Alte discuții în legătură

Retinere de permis de conducere pentru neacordare de prioritate si amenda. Marius_Claudiu Marius_Claudiu Astazi mi sa retinut permisu de conducere din cauza ca cica nu am acordat prioritate.Politia era la circa la 40 m distanta,plecand de pe loc m-am asigurat am ... (vezi toată discuția)
Autorizatie sanitara functionare spalatorii creatza_70 creatza_70 O societate comerciala avand ca obiect de activitate: \"spalatorie textile\" doreste sa participe la licitatii organizate de anumite spitale. Unele din ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante c79 c79 Bunaziua , am si eu o problema cu cei de la eosksi . Am avut un abonament la Orange incheiat in anul 2004 , iar in anul 2005 imi amintesc ca mi-au inchis ... (vezi toată discuția)