avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... declaratie de abtinere a judecatorului unic- in proces ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

declaratie de abtinere a judecatorului unic- in proces civil (plangere contraventionala)

Sunt implicata intr-un proces civil, plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal de contraventie (impotriva IPJ).
Am avut primul termen pe data de 17 septembrie, data la care s-a constatat introducerea unei cereri de intervetie in interes propriu a persoanei a unei terte persoane. Am solicitat amanare pentru o mai buna pregatire a dosarului, pentru a obtine intre timp raspuns la memeriul adresat comandantului Poltiei Rutiere (am facut proba trimiterii-primirii acestui act) si pentru luarea la cunostinta a cererii de interventie.

Acum observ cu stupoare, pe portalul instantelor de judecata ca pe data de 17.09, s-a ajuns la urmatoarea solutie, trimiterea dosarului la un alt complet de judecata deoarece judecatoarea si-a prezentat declaratia de abtinere??!!:">
CE se intampla? Nu trebuia sa o motiveze la momentul primei infatisari sau macar sa ne aduca la cunostinta?!
Aceasta declaratie trebuie argumentata? Trebuie sa mi se aduca la cunostinta?

Mai trebuie sa mentionez ca in proces este implicat un actor foarte cunoscut?
CE pot sa fac? In astfel de cazuri,( nu pot sa imi dau seama considerentul legal pentru care s-a ajuns la aceasta solutie), se poate solicita stramutarea cauzei (banuiala legala, culmea au fost 10 cazuri de plangeri contraventionale in acc zi si doar noi am primit abtinere )? Care sunt sansele de reusita?

VA multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:27, 25 Septembrie 2010
Nu intrati in panica, nu este nimic extraordinar; procedura civila permite ca un judecator sa se abtina de la judecarea pricinii si nu trebuie sa motiveze acest lucru partilor din dosar; sansele d-voastra de reusita sunt in functie de probele pe care le administrati si de modul in care va prezentati cazul in fata completului.
avocat Cristina Popescu
Actiunea magistratului de a se abtine este corecta,iar dosarul cu intregul material probatoriu,de administrat sau administrat va fi solutionat de un alt magistrat in aceleasi conditii,adica cu respectarea legii.
Daca cererea magistratului a fost admisa de conducerea instantei ,aceasta nu poate fi nelegala,iar judecatorul a avut anumite motive sa o formuleze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nici nu ma gandeam: mi-a fost respinsa plangerea uditza uditza Buna ziua Am deschis dosar la Judecatoria Sectorului 5 pentru contestarea procesului verbal de contraventie incheiat in baza une presupuse neacordare de ... (vezi toată discuția)
Proceduri bughi69 bughi69 Buna ziua Sunt intr-un proces si cred ca exista anumite influente din exterior. Va intreb care ar fi procedura legala de a avea parte de un proces echitabil. ... (vezi toată discuția)
Proba cu martori louisa louisa Buna seara, As dori sa stiu daca intr-un proces de pretentii in care se solicita recuperarea unui debit provenit dintr-o relatie de comert , noi reclamanti, ... (vezi toată discuția)