avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La ce instanta sa ma adresez?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La ce instanta sa ma adresez?

Daca doresc sa fac plangere conform art 278 ind 1 C.p.p. impotriva rezolutiei unui procuror de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie carei instante ma adresez ? inaltei Curti de Casatie si Justitie? Multumesc pentru eventuale raspunsuri .(nu as dori ca plangerea sa fie gresit indreptata)
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 18:53, 25 Septembrie 2010
eu cred ca la insatnta competenta... sa solutioneze cauza in fond..
insa, penalistii de pe forum va lamuresc..imediat..ce intra:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
ContSters163072, utilizator
Potrivit art. 278 ind. 1 alin .1 cod pr. pen., la judecatorul de la instanta careia i-ar reveni, potrivit legii, competenta sa judeca cauza in prima instanta.
avocat Cristina Popescu
Logic asa ar fi, daca procurorul care a dat rezolutia este de la Parchetul de pe langa ICCJ,adresati plangerea acestei instante.
Oricum, conform art 278 ^1 alin . 13, , plangerea gresit indreptata se trimite organului competent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie rezolutii procuror alexandrescu_cristian alexandrescu_cristian Buna ziua ! In urma cu aprox. 3 ani am apelat dupa tel. mobil pe cineva pe care l-am calomniat , amenintat si i-am adresat injurii . Acesta a facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)
Penal-contestarea rezolutiei la instanta proces_ro proces_ro Pe 5 dec 2013 am depus la Prim-Procuror contestatia mea impotriva rezolutiei de NUP. Nu am primit inca nici un raspuns. Pe 14 ian 2014 vreau sa trimit ... (vezi toată discuția)