avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa las testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa las testament?

As putea sa las un testament pentru nepoata mea in cazul in care eu nu am copii si nu am fost casatorita? As dori sa ii las ce am eu si testamentul sa nu poata fi atacat. Mai sunt parintii si sora mea. In cazul meu pot veni sa-si ceara partea si ceva rude mai indepartate, ex. rudele din partea parintilor ?....am cam observat cum pandesc momentul !!!:O
Ma gandeam ca daca nu am descendenti pot sa las testament cui vreau, nu vanzare cumparare.
Iar in cazul testamentului e necesar avizul psihiatric de la IML ?
Cel mai recent răspuns: tut , utilizator 23:08, 26 Septembrie 2010
Va multumesc pentru raspunsuri, as mai dori o lamurire : pot sa " sar " peste sora si parinti si sa ii las nepoatei testament ? Prefer testament pentru ca nu stiu ce si cand se va intampla si nu vreau sa-mi las nepoata pe dinafara. Parintii nu au pretentii, problema este sora mea care vrea ea tot ! #-o in detrimentul fiicei sale.
Eu neavand descendenti nu pot dispune de bunurile mele si sa le las cui doresc ?
Ma gandeam ca numai pentru cei care au copii exista reglementarea pentru mostenitorii rezervatari. Deci , sora are multe sanse sa-mi darame testamentul ?
tut a scris:

Parintii nu au pretentii, problema este sora mea care vrea ea tot ! #-o in detrimentul fiicei sale.


Puteti lasa testament nepoatei. Colateralii privilegiati (fratii si surorile defunctului) nu sunt mostenitori rezervatari. Din clasa a II-a de mostenitori doar ascendentii privilegiati (tatal si mama defunctului) sunt rezervatari.
Fratii si surorile defunctului sunt inlaturati de la mostenire prin testament.
Doar parintii ar putea avea (in eventualitatea ca ...) pretentii la rezerva.
Multumesc foarte mult !
=D>
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
tut, utilizator
Cand am spus ca nu poate fi contestat cu succes in instanta testamentul ,m-am referit la sora dvs care nu are calitatea de mostenitor rezervatar.Doamna dvs aveti dreptul sa lasati cui doriti bunurile.Cand am spus ca nu exista rezervatari m-am gandit ca parintii dvs nu vor incalca vointa dvs,am retinut exact conduita acestora ,am intuit -o cu alte cuvinte.Succes! Mergeti la notar.

Alte discuții în legătură

Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)