avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit- divort
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit- divort

daca am un credit ipotecar luat impreuna cu sotia si acuma suntem in divort, cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Lacramioara Constantin , Practician in insolventa 09:04, 26 Septembrie 2010
Daca in contractul de credit sotia apare in pozitia de coplatitor, atunci in instanta va putea fi luata in calcul si sotia. ( Acum depinde si pt. ce s-a luat acel credit ).Daca nu apare , atunci e posibil sa ramaneti bun de plata. Asta este doar o parere a mea care nu sunt de meserie jurist si am emis parerea dupa logica lucrurilor si nu dupa cum probabil prevad legile.
Faceti partaj de bunuri ,probabil ca ati dobandit ceva cu sotia dvs ,iar in cadrul cererii mentionati sa fie obligata sa suporte pasivul in cota de 1/2 ,care consta in creditul contractat.
In cadrul procesului de partaj instanta de judecata va dispune atat asupra activului comun cat si asupra pasivului comun.
Cereti ajutorul unui avocat care va va calauzi in acest proces pentru ca in final sa aveti o hotarare corecta.
unul dintre voi va fi obligat la plata unei sulte constand in 1/2 din cuantumul ratelor platite pana acum, iar celalalt va ramane cu apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, credite elenusht elenusht Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)
Partaj casa cu ipoteca pe teren de rang 1 jijel_69 jijel_69 Buna ziua, In anul 2008 am achizitionat cu sotia un teren garantat cu credit ipotecar. In anul 2010 am facut un credit de nevoi personale si un overdraft pt a ... (vezi toată discuția)
In noiembrie am divortat, atunci fosta a zis ca nu trebuie ... Walter2022 Walter2022 Buna.In noiembrie am divortat atuci fosta o zis ca nu trebuie nimic din apartament numai cateva lucruri ex aragax mobila erc..acuma zice ca vrea si din ... (vezi toată discuția)