Va rog mult de tot sa imi spuneti si mie cum sa procedez.
Nu am putut sa ajung acasa (in HD, dar stau in Buc) sa imi schimb buletinul si ieri mi-a expirat. Pasaportul mi-a expirat in iulie si nici pe acela nu am avut cum si cand sa il schimb. Aici stau cu chirie, am contract dar nu este inregistrat la Ad. Financiara.
Am citit despre ce inseamna carte de identitate provizorie si despre schimbarea buletinului. As vrea sa va intreb in primul rand daca voi primi acea amenda pt neprezentarea in 15 zile pt preschimbarea buletinul. As putea cumva in baza contractului de chirie (proprietarul este strain si nu este prezent dar are mandatari; daca este posibil trebuie sa fie si ei prezenti acolo sau doar sa confirme domiciliul?)sa imi fac urgent o carte de identitate provizorie, cu valabilitate de 1 luna de zile? Si inca ceva, stiti cumva daca pot obtine permisul de conducere in baza cartii de identitate provizorie?
Amenda nu stiu sigur daca o sa primiti daca va prezentati de bunavoie pt schimbare in orice caz este nesemnificativa. Pt. schimbarea domiciliului din buletin aveti nevoie de contractul locuintei unde va stabiliti domiciliul si de semnatura lui sau a mandatarului. Pt. permis este valabil si Ci provizorie.
Multumesc pentru raspuns. Aceasta CI provizorie poate fi eliberata si in regim de urgenta? O pot folosi la banca pentru a ma identifica si a face tranzactii intocmai CI standard? Multumesc frumos.
De exmplu, pe site-ul lor scrie ca pt cei ce nu pot prezenta actul doveditor domiciliului sa da o declaratie pe proprie raspundere si politia verifica acest lucru daca stau la adresa respectiva. Sa sun la politie sa intreb exact care este demersul? Multumesc.
Permis conducere
ejusty
Buna seara. Ieri, o prietena , ma intreba cum este posibil ca o persoana ce detine permis de conducere a unui autovehicul nu poate obtine acel permis de la ... (vezi toată discuția)