este posibil ca un angajator sa puna 165 de absente nemotivate unui angajat care nu sa mai prezentat la serviciu dar nici nu si-a depus demisia sau lichidarea
Din pacate legislatia muncii are o lacuna, un angajat caruia nu poti dovedi ca i-ai comunicat convocarea pentru cercetare disciplinara nu prea ai cum sa-l concediezi, cel putin legea nu prevede.
Cred ca asta este motivul pentru care unii angajatori prefera sa ponteze asa decat sa se expuna la eventuale probleme concediindu-l chiar fara cercetare.
MESAJ REEDITAT
@ sirod
Data post: Duminica, 26 Septembrie 2010, 14:07
Subiect: il afecteaza absentele nemotivate in cartea de munca
dar angajatorul nu ia platit angajatului drepturile salariale acesta din urma neprezentandu-se la serviciu acum are loc un proces in instanta are angajatul vreo sansa sa castige procesul si in viitor il afecteaza aceste absente nemotivate care apar in cartea de munca---
1. Plata drepturilor salariale nu are legatura cu incetarea CIM. De ce nu i-ati platit drepturile salariale?
2. Dvs. il concediati pentru absente nemotivate.
3. Drepturile salariale tot trebuie platite asa ca nu vad cum ar putea sa piarda procesul.
4. Absentele nemotivate sau dealta natura il afecteaza la stagiile de cotizare la pensie, santate si somaj.
Art61 lit a
ContSters131038
Spuneti-mi va rog,cat de mult ma afecteaza ptr un nou loc de munca,deoarece nu am respectat cele 15 zile impuse de companie la care am lucrat?
Mi-am dat ... (vezi toată discuția)