avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 165 de absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

165 de absente nemotivate

este posibil ca un angajator sa puna 165 de absente nemotivate unui angajat care nu sa mai prezentat la serviciu dar nici nu si-a depus demisia sau lichidarea
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:58, 26 Septembrie 2010
Este posibil dar mai bine ar declansa procedura de concediere disciplinara.
Din pacate legislatia muncii are o lacuna, un angajat caruia nu poti dovedi ca i-ai comunicat convocarea pentru cercetare disciplinara nu prea ai cum sa-l concediezi, cel putin legea nu prevede.
Cred ca asta este motivul pentru care unii angajatori prefera sa ponteze asa decat sa se expuna la eventuale probleme concediindu-l chiar fara cercetare.
MESAJ REEDITAT
@ sirod
Data post: Duminica, 26 Septembrie 2010, 14:07
Subiect: il afecteaza absentele nemotivate in cartea de munca

dar angajatorul nu ia platit angajatului drepturile salariale acesta din urma neprezentandu-se la serviciu acum are loc un proces in instanta are angajatul vreo sansa sa castige procesul si in viitor il afecteaza aceste absente nemotivate care apar in cartea de munca---
1. Plata drepturilor salariale nu are legatura cu incetarea CIM. De ce nu i-ati platit drepturile salariale?
2. Dvs. il concediati pentru absente nemotivate.
3. Drepturile salariale tot trebuie platite asa ca nu vad cum ar putea sa piarda procesul.
4. Absentele nemotivate sau dealta natura il afecteaza la stagiile de cotizare la pensie, santate si somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art61 lit a ContSters131038 ContSters131038 Spuneti-mi va rog,cat de mult ma afecteaza ptr un nou loc de munca,deoarece nu am respectat cele 15 zile impuse de companie la care am lucrat? Mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Concediu sau invoire ztudoran ztudoran Ajutati-ma cu un sfat in urmatoarea problema : daca unui angajat care a savarsit un act de indisciplina la locul de munca i se cere sa plece acasa in ziua ... (vezi toată discuția)
Refuzul da a efectua preavizul riana02 riana02 Buna ziua, Am un salariat care refuza sa isi mai efectueze preavizul de 15 zile calendaristice. Ce ii pot face din punct de vedere legal eu ca angajator. Va ... (vezi toată discuția)