Certificatul de cutuma prezinta conditiile de forma si fond pentru inchierea casatoriei prevazute de legislatia statului de cetatenie. El este necesar in vederea cererii de incheiere a casatoriei dintre doi soti de cetatenii diferite.
Cetatenii romani a caror nastere s-a inregistrat la primaria unei anumite localitati, care doresc sa incheie casatorii in strainatate si carora li se solicita prezentarea unui document, eliberat de oficiile de stare civila, care sa ateste faptul ca nu sunt casatoriti, se pot adresa primariei localitatii respective cu o cerere scrisa.
Acte necesare in vederea obtinerii certificatului de cutuma, prezentate la primaria unde cetatenii romani s-au nascut
cerere scrisa;
actul de identitate in original si copie xerox;
copie de pe certificatul de nastere;
timbru fiscal
(optional, in cazul in care domiciliaza in strainatate si persoana este reprezentata) o procura speciala de reprezentare la primaria locala
Buna ziua.Certificatul de cutuma prezinta conditiile de forma si fond pentru inchierea casatoriei prevazute de legislatia statului de cetatenie. El este necesar in vederea cererii de incheiere a casatoriei dintre doi soti de cetatenii diferite.
Cetatenii romani a caror nastere s-a inregistrat la primaria unei anumite localitati, care doresc sa incheie casatorii in strainatate si carora li se solicita prezentarea unui document, eliberat de oficiile de stare civila, care sa ateste faptul ca nu sunt casatoriti, se pot adresa primariei localitatii respective cu o cerere scrisa.
Acte necesare in vederea obtinerii certificatului de cutuma, prezentate la primaria unde cetatenii romani s-au nascut
-cerere scrisa;
-actul de identitate in original si copie xerox;
-copie de pe certificatul de nastere;
-timbru fiscal
- (optional, in cazul in care domiciliaza in strainatate si persoana este reprezentata) o procura speciala de reprezentare la primaria locala
Ea poate fi reprezentata si de avocat in baza imputernicirii avocatiale
pentru incheierea casatoriei in Tunisia, nu? de ce nu intrati d-voastra pe internet putin si nu cautati legislatia care reglementeaza casatoriile incheiate in strainatate? cautam eu, dar nu am suficient timp la dispozitie- dar e simplu de gasit, credeti-ma, am studiat si eu odata problema ptr. un client.
avocat Cristina Popescu