avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

Am o situatie interesanta. In urma unui contract de vinzare cumparare masa lemnoasa din import, incheiat cu o societate comerciala din Romania, in care se stabilea o plata in avans de 50 % in baza facturii proforma, partenerul roman a emis facturile proforma a incasat avansul si nu a livrat marfa.
Intrebarea mea e daca pentru aceasta situatie ma pot adresa instantei in vederea emiterii unei somatii de plata sau ma duc pe calea mai lunga privind actiunea pentru imbogatirea fara justa cauza.
Multumesc
Roxana
Cel mai recent răspuns: Bogdan-Andrei MURARU , Avocat 13:35, 19 Martie 2008
Mai simplu e ordonanta de plata care e mai rapida decat somatia de plata :)), mai ales ca ai un contract ;)
A aparut- OUG 119/2007 (procedura simplificata )-, cu aplicabilitate doar la contractele intre comercianti.
Romy ce e aia ordonanta de plata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura detaliata de avans pentru livrare intracomunitara Linda Linda Buna ziua, As dori sa aflu daca este legala (si care este baza) emiterea de facturi de livrare intracomunitara in avans-mentionez ca este vorba de facturi ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata sau.....? iacobcristian iacobcristian Buna ziua am platit suma de 25.000 E+TVA unei firme pe baza unei facturi proforme emisa de alta firma.Este vorba de plata unui avans ptr. un apt.pe care ... (vezi toată discuția)
Plata factura proforma ludeea ludeea Buna ziua, Daca s-a platit de catre o S.C o suma de bani unei alte S.C in baza unei facturi proforme nesemnate si nestampilate(contract nu exista intre cele 2 ... (vezi toată discuția)