avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata factura proforma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata factura proforma

Buna ziua,
Daca s-a platit de catre o S.C o suma de bani unei alte S.C in baza unei facturi proforme nesemnate si nestampilate(contract nu exista intre cele 2 societati) reprezentand un avans pentru prestarea unor servicii ;
1.Este posibila recuperarea banilor daca soc.prestatoare refuza sa execute servicile pentru care a incasat avansul? Exista corespondenta intre cele 2 societati prin care se inteleg sa colaboreze, exista dovada trimiterii proformei prin e-mail, dovada platii proformei ....

Multumesc !

Cel mai recent răspuns: ludeea , utilizator 13:27, 29 Mai 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt raspuns ...
Am citit pe internet despre plata nedatorata sau imbogatire fara justa cauza ...nici aici nu se incadreaza ? si corespondenta intre cele doua societati nu poate reprezenta o proba in instanta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare societate jamesbond12 jamesbond12 Am avut o colaborare cu o societate. I-am platit o suma de bani(ea mi a emis o factura, pe care am primit-o scanata, dar noi nu am avut nici un contract), ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata sau.....? iacobcristian iacobcristian Buna ziua am platit suma de 25.000 E+TVA unei firme pe baza unei facturi proforme emisa de alta firma.Este vorba de plata unui avans ptr. un apt.pe care ... (vezi toată discuția)
Curs valutar la factura proforma iuliaiulia01 iuliaiulia01 Daca emit o proforma, la cursul din ziua emiterii si clientul imi plateste peste 3 zile, eu cand ii facturez factura fiscala, pastrez cursul de pe proforma sau ... (vezi toată discuția)