avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament inundat firma mansardare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament inundat firma mansardare

Buna ziua,
Cautand informatii referitor la problema cu care sunt confruntat am gasit unele precizari interesante pe site-ul Dv. Dar sa va prezint situatia mea:
La blocul in care locuiesc s-au pornit lucrarile de mansardare si reabilitare termica cu acordul locatarilor. La cateva zile dupa decopertarea vechiului acoperis a inceput sa ploua, apa infiltrandu-se in apartamentele de la ultimul nivel si in unele de la celelalte nivele, datorita neprotejarii corespunzatoare a terasei blocului. Eu stau la etajul III si aparatmentul meu a avut cel mai mult de suferit asta si datorita faptului ca locatarii de la etajul IV nu erau acasa si toata apa s-a scurs in jos. Au fost cateva zile de ploi si deteriorarea peretilor este accentuata, peste tot unde a intrat apa sunt pete, a aparut igrasie in cateva locuri, crapaturi in tencuiala, 2 usi nu se mai inchid, etc. Cel mai urat se prezinta situatia in hol unde am lambriuri din lemn si am dulapuri suspendate si debarale si a fost locul unde apa a intrat din abundenta. Lemnul din dulapuri a inceput sa mucegaiasca, probabil si peretele din spatele dulapurilor este plin de igrasie, in debara a aparut igrasia si mirosul specific acesteia cu toate ca de la incetarea ploilor tot timpul am geamurile deschise.
La reclamatiile noastre executantul lucrarilor a promis, cu o jumatate de gura ca va face reparatiile, dar nu a spus cand si era evident ca problema nu il prea afecta. Consultand contarctul de vanzare a terasei am constatat ca problema referitoare la eventuale daune sau reparatii desi a fost discutata este abordata sumar: "constructorul va reface deteriorarile produse". Din iulie locuim in aceste conditii si desi am spus ca reparam noi patronul a spus ca nu va da nici un leu si ca va repara el, cu oamenii lui dar se pare ca asta e ultima sa grija.
Incercand sa aflam cum poate fi rezolvata aceasta situatie am fost trimisi din loc in loc fara a afla un raspuns clar, mai ales pentru cei de la etajele inferioare(cazul meu).
Sperand ca nu v-am rapit prea mult timp asteptam un raspuns in care sa ne aratati ce trebuie sa facem legal pentru a rezolva aceasta problema.
Va multumim!

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:59, 27 Septembrie 2010
Avand in vedere ca aspectele mentionate de dvs se datoreaza unei interventii la terasa,care este parte comuna ,respectiv intretinere/reparatii ,avand in vedere ca face obiectul unui contract de prestari servicii,se impune ca pentru solutionare sa angajati responsabilitatea comuna atat a executantului cat si a presedintelui de asociatie
Pentru a face dovada prejudiciilor cauzate la proprietatea dvs imobil +bunuri ,se impune sa realizati proces verbal +planse foto,eventual in prezenta reprezentantului legal al asociatiei si al executantului
Totodata,pe viitor ,pentru a indeparta situatii de acest gen se impune sa realizati asigurarea imobilului,astfel incat in caz fortuit ,asiguratorul sa va despagubeasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis bloc Crisib Crisib În urmă cu un an acoperişul blocului în care locuiesc a fost hidroizolat. La această reparaţie am contribuit toţi locatarii de pe coloana respectivă. ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o casă cu vicii ascunse. ce soluții avem în caz că nu ajungem la o înțelegere cu vânzătorii? musli musli Buna, Am cumparat acum o luna o casa si, incepand sa facem o mica renovare (construit tavan fals, putin tencuit unde e nevoie, zugravit), am inceput sa ... (vezi toată discuția)
Probleme in apartament din cauza mansardarii amyadelina amyadelina Asociatia de proprietari a vindut terasa blocului unei firme care construieste apartamente la mansarda pe care le va vinde iar noi asociatia vom beneficia ... (vezi toată discuția)