avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune succesorala

Buna ziua, ma numesc Vasilescu Cristina, si as dori sa aflu daca se poate, care actiune succesorala este mai ieftina si mai corecta: cea notariala sau cea judecatoreasca? in urma cu 20 si ceva de ani a decedat soacra mea, iar socrul meu nu a vrut sa faca succesiunea. Acum 3 saptamani a decedat si el si in urma au ramas 2 copii care au cazut de acord ca unul din ei sa ramana in casa, platindu-i celuilalt partea de mostenire. Problema e ca nu are bani in prezent, dar isi ia angajamentul in 3-4 ani sa plateasca. Am inteles ca daca depune o actiune judecatoreasca, i s-ar impune un anume termen de plata. Este adevarat?Astept raspuns. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:31, 27 Septembrie 2010
buna ziua.
partajul succesoral se poate realiza atat in instanta cat si la notar .
daca exista intelegere intre erezi, avantajul in instanta este dat de faptul ca veti beneficia de restituirea taxei de timbru , integral.
aceasta taxa este in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile.
exista un termen de prescriptie de 3 ani .
daca in aceasta perioada nu va este platita sulta de cel care este obligat in acest sens , si dvs. veti sta in pasivitate, nu veti mai avea cum sa-l obligati pe fratele dvs. sa va plateasca aceasta sulta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)
Despre un apartament - succesiune alinutza87 alinutza87 Buna,tuturor.Am o problema cu apartamentul soacrei mele si anume,soacra este divortata de socru mai bine de 10 ani,din cauza bauturii,nu isi mai platea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce se intampla in cazul in care socrul meu (decedat ... abraxaint abraxaint Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care socrul meu (decedat in luna septembrie a acestui an) contractase un credit de nevoi personale ( fara codebitori ) ... (vezi toată discuția)