avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Beneficiaza de pensie de urmas pe perioada masterului?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Beneficiaza de pensie de urmas pe perioada masterului?

Buna ziua,
Fiul meu care beneficiaza de pensie de urmas (dupa tatal decedat),a absolvit anul acesta Ciclul I Bologna si dupa examenul de licenta isi continua studiile, master (Ciclul II Bologna). Primeste in continuare pensia de urmas ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:08, 27 Septembrie 2010
da o sa primeasca in continuare pensia,va duceti cu adeverinta de la universitate dar trebuie sa fie la zi si sa nu lucreze!
Pana la implinirea varstei de 26 de ani veti primi pensia de urmas, daca nu munciti.
1. Din Legea 19/2000:

Art. 66 - Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
...
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
...
Art. 92 - (1) Plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
...
d) beneficiarul unei pensii de urmaş realizează dintr-o activitate profesională venituri brute lunare mai mari de o pătrime din salariul mediu brut pe economie, stabilit conform art. 5 alin. (3);
...
2. Asadar poate obtine si venituri din munca dar acestea sa nu depaseasca 1/4 din salariul mediu brut pe economie prognozat prin lege.
3. Pentru anul 2010 acest salariu este de 1836 lei. 1/4x1836= 459 lei.

Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas costeaa costeaa Buna ziua, Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu pensia de urmas, tatal meu a decedat in 2003 si pana acum am primit pensie de urmas, dar acum am terminat ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas - adeverinta alistar alistar Trebuie adeverinta de la scoala pentru pensia de urmasi pentru copii daca copii au sub 16 ani ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si venituri din drepturi de autor cornelc cornelc Buna ziua, Am si eu o intrebare. Sunt student, am 20 de ani si lucrez la o firma unde sunt platit pe drepturi de autor. Exista posibilitatea sa imi fie ... (vezi toată discuția)