avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas - adeverinta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas - adeverinta

Trebuie adeverinta de la scoala pentru pensia de urmasi pentru copii daca copii au sub 16 ani ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:20, 16 Octombrie 2010
Nu trebuie adeverinta pentru copii beneficiari de pensie de urmas cu varsta pana in 16 ani. Adeverinta trebuie pentru cei care au varsta intre 16 si 26 de ani si se afla in continuarea studiilor. Continuarea studiilor in cazul copiilor care au mai mult de 16 ani este o conditie esentiala pentru a benficia de pensie de urmas.

Art. 66. - Legea nr. 19/2000
Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii,
până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
Buna ziua
am urmarit subiectul si vreau sa va intreb in ce conditii se poate angaja cu cim norma intreaga un beneficiar al pensiei de urmas
va multumesc frumos
1. Un beneficiar al pensiei de urmas poate cumula aceasta pensie cu un venit profesional de cel mult 1/4 din salariul mediu brut pe economie stabilit prin legea bugetului.
2. Pentru anul 2010 salariul mediu brut prognozat este de 1836 lei. O patrime din el este egala cu 459 lei.
3. Cum salariul minim pe economie este de 600 lei nu poate lucra cu CIM cu norma intreaga. Poate insa sa incheie un CIM cu timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiaza de pensie de urmas pe perioada masterului? fpamfile fpamfile Buna ziua, Fiul meu care beneficiaza de pensie de urmas (dupa tatal decedat),a absolvit anul acesta Ciclul I Bologna si dupa examenul de licenta isi continua ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas costeaa costeaa Buna ziua, Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu pensia de urmas, tatal meu a decedat in 2003 si pana acum am primit pensie de urmas, dar acum am terminat ... (vezi toată discuția)
Cat este salariul mediu brut pe economie? ada2113 ada2113 cat este salariul mediu brut pe economie- 1700,1800 ? Daca un copil are pensie de urmas si mai si locreaza in timpul facultatii cat trebuie sa aiba trecut pe ... (vezi toată discuția)