avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,
o speta: anul trecut a murit bunicul meu si au ramas 4 mostenitori; un mostenitor impreuna cu sotia lui au deschis actiune in instanta. Nu contest dreptul mostenitorului, dar si sotia acestuia sa fie parte in acest proces, cerand sa fie trecuta si ea in actul succesoral... Am facut inampinare pt. a o scoate din acest proces de partaj succesoral in care ea nu are nicio calitate procesuala; in fine, acum a facut apel impotriva intampinarii din dosar. Este posibil ca apelul sa fie accepat de catre instanta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:13, 12 Decembrie 2007
Sotia are calitate procesuala numai daca exista testament lasat si este trecuta si ea acolo. Altfel, nu are calitate.
Insa e normal ca la o cerere de chemare in judecata sa se raspunda cu intampinare (cum ati facut dv.) si la aceasta se poate raspunde cu alte aparari. Sa nu credeti ca o persoana care are sanse mici in instanta nu se va apara si nu va va critica sustinerile. :D E normal.
Aveti asistenta juridica, caci nu prea am inteles ce e cu apelul acela la intampinare, am presupus ca e in fapt un raspuns la intampinarea dv. Dar... presupunerea e moartea avocatului, asa ca va rog clarificati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala pasiva teribilutza teribilutza In procesul in care sunt reclamanta, instanta s-a sesizat din oficiu invocand lipsa calitatii procesuale pasive a paratilor, chemati de mine in calitate de ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala gabriella222 gabriella222 Ce este de facut, cind o persoana care nu are calitate procesuala, depune o cerere de chemare in judecata cu declaratii false, si instanta a dat curs acestui ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea calitãþii de mostenitor ºi excepþia lipsei calitãþii procesuale pasive alertbrain alertbrain Sunt citat intr-un proces civil in calitate de parat intr-un proces cu asociatia de proprietari ptr datorii ale mamei mele defuncte, eu fiind unicul ei fiu ... (vezi toată discuția)