Buna seara.
Am o intrebare. Am o agentie de publicitate ( cu productie proprie - decorari auto, sigle luminoase, etc). Firma este inreg pe jud Olt dar cu punct de lucru productie in Bucuresti sector 4. Am nevoie pentru codul CAEN 7440 de aviz de functionare de la primarie? Nu lucrez cu publicul, nu vin oameni direct din strada la noi, doar pe comenzi de la alte soc com lucram. Astazi un coleg de breasla si-a luat o astfel de amenda pentru acest subiect, desi nimeni nu stia ca are nevoie de asa ceva, din toti colaboratorii cu acelasi CAEN. Si i-au mai spus ca are nevoie de pe langa CAEN 7440 de inca un cod caen de productie si unul de vanzare (desi pe publicitate nu mai este alt cod). Controlul a fost de la serviciul comercial primarie sect 4 - au avut baza legala? As vrea sa stiu pe ce sa ma bazez daca ajung si la noi.
Multumesc
Se autorizeaza de catre autoritatea locala orice spatiu cu destinatie comerciala (sediu, punct de lucru, magazin, etc), indiferent care este codul CAEN. Practic este o autorizare a spatiilor in care isi desfasoara activitatea societatea.
Orice control finalizat trebuie sa precizeze temeiul legal in baza caruia executa controlul , incadrarea juridica a eventualelor abateri - incalcari ale normelor legale, iar semanrea actului de control sa nu se fac decat dupa citirea cu atentie a ceea ce se consemneaza in actul de control.
Inainte de inceperea controlului trebuie facute legitimarile celor care vin sa controleze , sa li se ceara baza legala de exercitare a controlului.
Numai asa o sa va puteti apara drepturile legal si cu competenta.
mult succes