avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consemnul la domiciliu - atat cat vrea angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consemnul la domiciliu - atat cat vrea angajatorul

Buna ziua,
Va multumesc celor care ma pot lamuri cat timp poate fi un angajat consemnat la domiciliu (eu sunt in consemn de 3 saptamani permanent), daca trebuie platit angajatul pentru acest consemn si care este suportul legal care reglementeaza acest subiect.

Situatia detaliata sta cam asa: de trei saptamani sunt in consemn la domiciliu pentru ca fac parte dintr-o asa numita echipa a situatiilor de urgenta (motive HSEQ). Avem si o procedura in care spune ca poti fi convocat in mod discretionar de angajator, dar in procedura se evita exprimarea consemnat la domiciliu. De platit evident ca nu este nimeni platit, dar iti este si teama sa parasesti localitatea. Asa patronatul s-a ales cu niste sclavi la dispozitie in mod gratuit. La bunul simt in primul rand cred ca nu poti fi consemnat cu saptamanile non-stop. In al doilea rand cred ca trebuie sa primesti un spor ceva. In al treile rand cred ca exista o lege care reglementeaza consemnul la domiciliu. Poate cineva sa-mi spuna care este acea lege si daca este corect ce se intampla la mine la serviciu?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 08:34, 28 Septembrie 2010
Nu exista o lege in acest sens ci numai posibilitatea de inserare in contractul de munca a unei asemenea clauze la incheierea contractului sau pe parcursul executarii lui prin act aditional, in qambele situatii fata de exigenta unei asemenea clauze care incalca libertatea personala trebuia sa pretindeti un spor semnificativ de salariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există bază legală sa fii ținut la locul de muncă 168 ore ... mitabiciclista mitabiciclista Există bază legală sa fii ținut la locul de muncă 168 ore continuu fără sa poți pleca acasă și să ți se interzică libertatea?Practic să lucrezi 7 ... (vezi toată discuția)
Spor fidelitate - restituire mihailiviu mihailiviu Societatea la care lucrez le ,,cere'' angajatilor sa incheie un Act Aditional la C.I.M. prin care angajatul se obliga sa nu paraseasca societatea timp de 10 ... (vezi toată discuția)
Propunere modificare codul muncii cf. monitor oficial 773/16.11.2012 nicolae_dumitru nicolae_dumitru Am nevoie de o parere in ceea ce priveste modificarile aduse Art. 159, asa cum este formulat la pct. 72 (pg. 9) din propunerea legislativa din Monitorul ... (vezi toată discuția)