avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... oug 82/2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

oug 82/2010

Buna ziua,
poate sa-mi spuna cineva daca persoanele fizice independente care lucreaza in asigurari trebuie sa plateasca asig sociale? PFI-urile colaboreaza cu firme de asigurari sau broker de asigurari pe baza de contract de mandat/agent si sunt platite pe baza de comision.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 18:02, 28 Septembrie 2010
Aceasta ordonanta se aplica numai veniturilor provenite din dr. de autor si alte drepturi conexe. Nu are nicio legatura cu activitatea desfasurata de dv.
Contractul de mandat este un contract prin care o persoana - mandatar - se obliga sa incheie acte juridice pe seama unei alte persoane - mandant - care ii da aceasta imputernicire (art. 1532 Cod Civil) si pe care o reprezinta.

Ordonanta 82/2010 se refera la veniturile realizate din drepturi de autor şi drepturi conexe şi/sau venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor încheiate potrivit Codului civil.

Drept urmare, avand in vedere ca tipul de contract incheiat intre dvs. si firma de asigurari se supune prevederilor Codului Civil, sunteti obligat sa platiti contributiile prevazute de O.U.G. 82/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de mandat ailicec ailicec care este legislatia in care se prezinta contractul de mandat (vezi toată discuția)
Contract de mandat andad andad Va rog frumos as dori sa stiu daca pt. o pers. cu contract de mandat se platesc toate contributiile? In declaratia de ITM trebuie evidentiat? Care ar fi notele ... (vezi toată discuția)
Obligatii plati taxe contract agent asigurari ionut_m36 ionut_m36 Buna ziua, Am incheiat cu o societate de asigurare un contract de agent. Din cate stiu este asimililat unui contract de mandat. Pana in iunie 2010 mi se ... (vezi toată discuția)