avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare minor

Buna seara,
in urma divortului tribunalul a incredintat minorul tatalui prin hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit si un program de vizitare tot prin hot definitiva si irevocabila ... dintre care sa-si petreaca o vacanta in spania impreuna cu mine
as vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc sa-mi aduc copilul la mine ?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:59, 29 Septembrie 2010
nu am nevoie de cazier juridic sau de declaratia tatalui ca este de acord ca minorul sa vina in vacanta la mine in spania? sunt suficiente doar hot definitiva si irevocabila tradusa si legalizata bineinteles si pasaportul copilului?

va multumesc mult
Opinia mea este ca atata vreme cat aveti o hotarare prin care se stabileste dreptul dvs. de a lua copilul la dvs. in vacanta de vara in Spania, nu este nevoie de acordul tatalui( inca un acord peste un drept prevazut de instanta) o data ce acest drept este stabilit prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Numai in cazul in care doriti sa iesiti din tara cu minorul in afara programului stabilit, atunci evident va trebuie declaratia autentificata a tatalui, in care va trebui mentionata perioada si tara de destinatie.
Cazier se solicita doar altor persoane care insotesc minorii si nu si parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Obtinerea custodiei definitive si irevocabile deea-alexa deea-alexa Buna seara, Sunt mama unui baietel de 6 ani si jumatate. Am divortat de tatal copilul, in urma cu 5 ani, cand acesta avea un an. In tot acest timp,tatal nu ... (vezi toată discuția)