avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua,
In urma unei succesiuni am mostenit o cota de 13/16 dintr-o casa. Casa a fost cumparata acum 20 de ani de verisoara mea defuncta de la 2 din cei trei mostenitori ai casei. Al treilea nu a ajuns la notariat dar a incheiat o chitanta scrisa cu defuncta din care reiese ca a primit banii pt. partea lui ( 3/16). Doresc sa il citez si sa vin cu martori. Cum pot proceda sa ies din indiviziune si sa intru in posesia unui act de proprietate si pt. restul imobilului? In ce articole s-ar incadra solicitarea mea?
Mii de multumiri.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Zamfira Gabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 20:03, 28 Septembrie 2010
problema se pune cu privire la calitatea dumneavoastra in a introduce, in calitate de mostenitor, o asemenea actiune- este vorba de a solicita instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare; dar cred ca puteti face acest lucru pana la urma.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ela9 ela9 Va rog un raspuns la urmatoarea problema,locuiesc intr/o curte cu indiviziune din totalul suprafetei de358m eu detin pe actul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dorii sa știu cum pot sa întru in posesia casei ... Alexandru4282 Alexandru4282 Bună ziua. As dorii sa știu cum pot sa întru in posesia casei bunicilor, in condițiile în care ambientali sunt morti, acestia având 5 copii (4 sunt ... (vezi toată discuția)
Cotitatea disponibila KARRINA KARRINA Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica). In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si ... (vezi toată discuția)