avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... promisiune sinalagmaticã de vânzare -cumpãrare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

promisiune sinalagmaticã de vânzare -cumpãrare imobil

A şi B , doi soţi , incheie cu C şi D o promisiune sinalagmatică de vânzare -cumpărare , prin act autentificat de notar , la un preţ derizoriu de 3000 dolari în anul 2003 . deoarece imobilul nu putea fi înstrăinat la aceea dată , A ªI B se obligă să incheie contractul de v-c când legea le va permite . în aceeaşi zi , la acelasi notar
, A şi B , dispun prin testamente separate ,ca promitenţii cumpărători , mai sus menţionaţi , să intre in posesia aceluiaşi imobil de mai sus , după decesul acestora . soţul A moare , iar soţia B doreşte să vândă imobilul altei persoane . în antecomntractul de mai sus există o clauză , mprin care vânzătorii promitenţi pot înstrăina imobilul , dar vor fi obligaţi să restituie de 10 ori suma care le -a fost plătită iniţial .ce poate face soţia B , astfel încât să demonstreze că preţul primit pe imobil , respectiv 3000 dolari , chiar şi în 2003 era un preţ neserios , mult prea mic faţă de valoarea imobilului respectiv , în condiţiile în care soţia B , a fost silită de soţul ei să încgeie acea promisiune de v-c , fără ,ştirea copiilor _
Cel mai recent răspuns: stormlord , utilizator 20:43, 28 Septembrie 2010
In opinia mea ar trebui ca un avocat sa studieze documentele pe care le detineti si numai dupa aceea sa se pronunte.Deci recomandarea mea este sa va angajati un avocat
Care e intrebarea?
neseriozitatea pretului se raporteaza la momentul incheierii antecontractului de v-c si nu implica orice disproportie dintre valoarea bunului si pretul primit. trebuie avut in vedere si faptul ca autorii dvs nu puteau vinde la momentul incheierii promisiunii.
daca sunt oferite mai multe detalii, speta ar fi intr-adevar interesanta


intrebarea e implicita: cum sa procedeze sotia supravietuitoare pt a vinde nestingherita imobilul si fara riscul de a plati inzecit pretul "neserios".
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
stormlord, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract. preț derizoriu. posibilitãți atacare. leusan leusan O matusa mea in virsta de 72 de ani a incheiat a promisiune de vanzare , insa pretul este foarte mic ,ea nu a fost asistata de nimeni la notar, si nu are ... (vezi toată discuția)
Pret neserios fresh6789 fresh6789 Buna seara! Daca pretul platit pentru o casa este de 10 ori mai mic decat valoarea de piata a casei respective, poate fi considerat acesta ca neserios? ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare-pret derizoriu mocike mocike Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea urmatoarei situatii de fapt: Prin cererea de chemare in judecata, M.L a solicitat instantei in contradictoriu ... (vezi toată discuția)