Buna ziua!
Am o problema...
Eu am fost crescuta de bunicii din partea mamei. Am locuit cu totii intr-un apartament. In momentul in care bunicul meu a iesit la pensie a vandut apartamentul si a cumparat altul cu 2 camere, in care am locuit cu parintii mei, bunicii mutandu-se in provincie.
Parintii mei nu mi-au oferit niciodata nimic! De nenumarate ori au fost discutii despre apartament, cat eu eram la liceu, parintii mei spuneau sa il vanda(nu mai aveau bani "de buzunar"), insa bunicii mei intotdeauna s-au gandit la mine si nu l-au vandut!
In urma cu 4 ani, parintii mei au plecat in Spania, moment in care eu m-am mutat cu prietenul meu!
M-au lasat cu datorii, de imi era rusine sa ies si pe strada, la fiecare colt ma intalneam cu cate o persoana care ma intreba cand ii dau banii..Nu mai spun ca la intretinere aveam 60 mil!!!!
M-am zbatut am reusit sa achit toate datoriile, am acjitat si intretinerea.In timp am renovat si apartamentul! In ultima peioada sunau odata la 7 luni...daca sunau si atunci, in conditiile in care stia foarte bine ca bunica mea, este bolnava(sufera de ciroza), dar nu ii pasa...
Bunicii mei vor sa imi lase mie apartamentul si lor sa le lase casa de la tara...
Nu am mai reusit sa strang bani pt a incheia un act de vanzare cumparare, desi bunicii imi tot spun asta, deoarece am trecut printr-o perioada mai dificila din punct de vedere financiar, in sensul ca nu am lucrat o perioada, nici eu nici sotul, apoi el a plecat la o scoala de specializare militara, timp in care a fost la bataie salariul meu...
Parintii mei sunt niste persoane usor de influentat si am o matusa(sotia fratelui tatalui meu), care ii influenteaza foarte mult! acum imi este teama sa nu se ridice cu pretentii, in sensul ca ei revin in tara, saptamana aceasta si mi-e teama sa nu spuna ca ei vor sa stea in apartament! acum, sunt ambii bunici in viata, dar mi-e teama sa nu se intample ceva cu bunica mea si atunci sa se ridice cu pretentii de mostenire la apartament!
Bunicii mei m-au asigurat ca nu ii vor lasa...asta cat traiesc...as vrea ca in primavara sa vand apartamentul si sa imi fac o casa...clar actele le voi face pe numele meu, insa pana atunci?
Va specific faptul nici eu nici mama mea nu mai avem frati!
As avea cateva intrebari:
1. Cat m-ar costa sa fac un act de vanzare cumparare?
2. Ce alt act as putea intocmi si care sunt sansele ca acesta sa fie atacat?
3. Cat ar costa intocmirea acestor acte?
4. Cat tim dureaza incheierea acestor acte?(sambata revin parintii in tara)
Va multumesc anticipat!
Cat traiesc, bunicii pot dispune de averea lor asa cum cred de cuviinta.
Daca cele prezentate de dvs. sunt reale si bunicii vad in persoana dvs. singura speranta si siguranta pentru hainele grele ale batranetii lor, atunci ei pot sa va vanda apartamentul proprietate. Desigur, pot trece in contractul de vanzare-cumparare si o clauza de intretinere.
Costurile acestei tranzactii il veti negocia direct cu notarul, astfel incat e bine sa va adresati direct birourilor notariale din raza teritoriala unde se afla situat imobilul.
Daca exista schita cadastrala si aveti banii necesari tranzactiei, contractul se poate perfecta in cateva zile.
Cat despre siguranta absoluta a acestui contract, asta e o alta poveste.......:)
Din cele relatate de dvs ar trebui sa va adresati unui notar si sa solicitati anumite reduceri. Puteti beneficia, de exemplu, de 15% reducere a onorariului daca acel contract va fi redactat de un avocat.
Apoi puteti declara o valoare mai mica a apartamentului- minimul grilei pentru zona in care se afla.
Doar un notar din zona in care se afla apartamentul va va putea raspunde la problemele legate de costuri.
In concluzie, cel mai bine ar fi sa urgentati aceasta vanzare-cumparare.