avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este legal ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este legal ?

buna ziua,este legal ca avocatul firmei cu care ma judec sa ceara casei de pensie un act despre mine fara acordul meu si sa vina cu el in proces,are voie casa de pensie sa dea informati la oricine vine sa ceara acte despre o persoana straina,si ce este de facut
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:25, 3 Octombrie 2010
In principiu nu, depinde acum si ce scrie in act cine a facut cererea de eliberare a actului respectiv, daca a fost pe cale oficiala, ceruta de judecatorie.
ART. 191 - Legea nr. 19/2000
Baza de date privind asiguratii sistemului public este proprietatea CNPAS si are caracter confidential.

Despe ce act este vorba?
nu a cerut instanta acest lucru,actul este adresat catre firma la care am lucrat si ma concediat ilegal,sicere date despre gradul meu medical
casa de pensie a emis un act ca eu figurez in evidentele lor si gradul medical,
Stimate domn,

Casa teritoriala de pensii nu avea voie sa emita acest act si sa-l comunice fostului angajator. Prevederea legala am scris-o in mesajul precedent.
Singurele autoritati carora casa de pensii este obligata sa le comunice astfel de date sunt instantele, organele de politie, executorii judecatoresti, in conditiile prevazute de Codul de procedura civila.

Daca actul emis de casa de pensii este semnat de un director, trebuie sa sesizati comisia de disciplina din cadrul Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale. Dezvaluirea de informatii cu caracter confidential constituie abatere disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap? stefi_gv stefi_gv buna ziua. cum pot afla daca cineva ia pensie de handicap? casa de pensii imi poate da o adeverinta, ceva, daca fac o solicitare scrisa la ei, invocand Legea ... (vezi toată discuția)
Pot solicita in instanta copia dosarului de pensie al altor persoane? tatarusu tatarusu Buna ziua, Am rugamintea de a ma ajuta cu sfat pentru cazul meu. Am lucrat in grupa I de munca ca si conducator formatie de lucru in sectie(incadrat ca ... (vezi toată discuția)
Publicare / informare interna despre sanctiuni disciplinare smeagull smeagull Buna ziua, Este permis unui angajator sa publice ori sa comunice in cadrul unitatii (catre toti salariatii) deciziile de sanctionare disciplinara pe care le ... (vezi toată discuția)