Eu,Autoritate contractanta initiez o procedura de cerere de oferta pentru achizitionarea unui serviciu.Finalizez procedura si in data de 22.09.2010 fac comunicarile catre cei 2 participanti.In data de 28.09.2010 primesc prin fax o notificare de la participantul care nu a castigat procedura cum ca ma contesta.Aceasta o trimite si prin posta , data la care a pus plicul cu notificarea este 27.09.2010 iar data la care posta mi-o aduce este 28.09.2010.In O.34 scrie ca poti face o contestatie in termen de 5 zile socotite din ziua urmatoare zilei la care ai primit comunicarea de la Aut.contr.( la selectie de oferta),adica :in 22.09 am trimis comunicarile si cele 5 zile socotite sunt 23 , 24 , 25 , 26 , 27 inclusiv...Intrebarea mea este urmatoarea: data primirii contestatiei este data la care contestatorul a pus plicul la posta ( adica 27.09 )sau data la care mi-a trimis-o mie pe fax?(adica 28.09.2010).Mentionez ca in contestatie nu-mi comunica daca a trimis-o si la CNSC iar la CNSC am sunat si pana azi 29.09.2010 nu apare inregistrata nici o contestatie din partea acestuia catre mine (aut.contractanta)...Nu e tardiva contestatia?
Cel care a depus contestatia trebuie sa o depuna in aceeasi zi ,prin posta,atat catre C.N.S.C.cat si catre autoritatea contractanta.Important nu este ca a fost trimisa catre dvs prin fax in data de 28,ci daca pe confirmarea de la posta apare data de 27 si la C.N.S.C.si la autoritatea contractanta.In caz contrar,contestatia devine nula.Daca ati trimis in data de 22 raspunsul,data de 27 nu este tardiva.La C.N.S.C.nu apare inregistrata decat la data primirii,cu data trimiterii.Acum exista si posibilitatea ca ofertantul sa nu fi trimis la C.N.S.C.contestatie.Ceea ce trimite la C.N.S.C. trebuie sa trimita intocmai si autoritatii contractante.Consider ca cel mai bine este sa asteptati adresa de la C.N.S.C.care va comunica acest lucru si dupa caz,va cere documente autoritatii contractante.