avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

Dacă obligaţia de a face nu poate fi îndeplinită prin altă persoană decât debitorul, iar acesta refuză puteţi sesiza instanţa, care prin încheiere irevocabilă dată cu citarea părţilor, îl poate obliga pe debitor, să plătească în favoarea statului, o amendă civilă de la 20 – 50 lei, stabilită pe zi de întârziere până la îndeplinirea obligaţiei stabilită în titlul executoriu.

Intrebare: Carei instante adresez aceasta sesizare?Celei care a judecat sau celei de pe raza unde debitorul isi are domiciliul. Mentionez ca procesul s-a judecat intr-un judet iar debitorul are domiciliul in alt judet.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Consilier juridic Dana Maxim, Mediator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:39, 30 Septembrie 2010
Depinde...hotararea privind obligatia de a face, daca ar fi pusa in executare de catre reclamant-prin executorul judecatoresc, executarea silita ar fi de competenta instantei de la locul unde debitorul are "obligatia de a face"/de a executa obligatia.

Daca vorbim despre amenzi civile platite in favoarea statului, sa zicem ca ar fi competenta instanta de la domiciliul paratului sau/si cea de la executarea chiar si in parte a obligatiei de a face.

Eu as adresa cererea la aceeasi instanta care a pronuntat hotararea privind "obligatia de a face" (art.10 pct.1 C.proc.civ.) insa precizez ca nu stiu in ce anume consta "obligatia de a face" sau "a nu face". :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertul refuza sa indeplineasca o hotarare judecatoreasca rolex rolex Am angajat o lucrare de ridicare topografica si de intabulare in CF a unei suprafete de teren in mediul rural. Dupa ce mi-a luat banii timp de un an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica art. 580 ind. 3 cod procedura civila? scolceag scolceag In calitate de creditoare am obtinut in instanta obligarea debitorului (Primarul X) la \"a face\" respectiv emiterea deciziei in baza legii nr ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - caracterul hotararilor judecatoresti have have Bună ziua. Mă poate ajuta cineva cu un răspuns? Am o hotărâre judecătorească favorabilă, nedefinitivă (s-a declarat apel, dar nu s-a judecat) pe ... (vezi toată discuția)