Buna din nou...Astazi am auzit un zvon precum ca daca parintii sunt decedati si copii sunt decat 2, nu mai este obligatoriu partajul succesoral.?!! Se poate face decat un precontract de vanzare-cumparare la notar prin care unul din mostenitori va plati celuilalt partea de mostenire intrun anumit termen?!!
Dezbaterea succesiunilor este obligatorie pentru ca prin certificatul de mostenitor se stabileste masa succesorala, calitatea mostenitorilor si intinderea drepturilor succesorale-adica cotele.
Ulterior, este necesar partajul succesoral , care poate fi efectuat pe cale notariala cand partile se inteleg, iar cand nu, partajul judiciar-evident la instanta.
Concluzie:-ce ati auzit..este eronat.:sorry:
Un zvon? gresit- mostenirea se dezbate la notar sau in instanta; certificatul de mostenitor sau hotararea instantei sunt titlurile d-voastra de proprietate.
avocat Cristina Popescu
Mostenire
kitty35
Buna ziua..As avea o intrebare..soacra mea a ramas vaduva,ma intereseaza daca poate face act de vanzare- cumparare la unul dintre copii(sunt 3 copii),cum se ... (vezi toată discuția)
Succesiune
zilzi
Mama a murit pe 6.07.2010 si am ramas pentru dezbaterea succesiunii tatal meu si cu mine.Noi avem o relatie foarte stransa si o buna intelegere.
Nu se pune ... (vezi toată discuția)