Sunt in proces cu un fost proprietar care nu doreste sa evacueze apartamentul pe care mi l-a vandut. Acum mi-a facut contestatie la executare iar la proces judecatorul i-a pus in vedere sa faca o evaluare a apartamentului urmand sa plateasca cautiunea in functie de acea evaluare. Am inteles ca este in valoare de 10%.
Intrebarile mele sunt: Cum va face el (fostul proprietar) evaluarea si dupa ce criterii. De exemplu, poate sa il evalueze el la un pret ridicol de 2.000 de euro?
Ce se va intampla daca nu va plati cautiunea? O va mai putea lungi in vreun fel sau se va judeca?
Cautiunea pe care trebuie sa o achite este in cuantum de 10% din valoarea imobilului stipulata in contractul de vanzare-cumparare.
Daca o achita poate obtine suspendarea provizorie a executarii silite imobiliare pana la solutionarea contestatiei la executare.
In principiu, daca nu o achita, puneti concluzii pe fondul contestatiei la executare, de respingere a ei.
Restituire cautiune
andrei8
Am initiat contestatie la executare .Am facut o cerere de suspendare provizorie a executarii , la care am achitat cautiunea de 10%, care mi s-a respins din ... (vezi toată discuția)