avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere Rezolutie ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere Rezolutie ?

Buna seara. La ce perioada de timp ar trebui sa aflu daca plangerea depusa inpotriva unei rezoluti ,a fost finalizata si in cazul in care se anuleaza rezolutia mai sunt anuntat,sau se continua cercetarile fara a mai trimite raspuns.?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Bogdan , Avocat 21:01, 30 Septembrie 2010
Veti primi raspuns scris cu privire la aplangerea formualta de dvs.
Veti primi o rezolutie motivata, iar daca sunteti nemultumit de
solutia primita o puteti ataca in termen de 20 de zile de la comunicare.
Daca apreciati ca a trecut o perioada apreciabila de la formularea plangerii,solicitati parchetului sa va comunice stadiul cercetarilor,eventual solutia dispusa
teoretic, procurorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 20 zile de la primire si sa comunice de indata persoanei care a facut plangerea modul in care a fost rezolvata (art. 277 C. pr. pen.). Din pacate, in practica nu se intampla niciodata asa...
E bine de stiut ca sunt unii judecatori care considera ca daca nu primiti raspuns de la Parchet in termen de 20 zile trebuie sa formulati plangere in instanta, in caz contrar riscand sa depasiti termenul legal
Buna seara! Veti primi raspuns la domiciliu. Va recomand ca dupa o luna sa le solicitati in scris sa va comunice in ce stadiu se afla plangerea dvs. pentru a nu astepta prea mult. Daca vi se comunica faptul ca nu a fost inca solutionata reveniti cu cerere pentru a-i obliga sa va solutioneze plangerea. Mergeti si personal la Parchet si interesati-va. Asa e la noi. Nu exista responsabilitate. Vremea trece leafa merge. Asa-i cand esti angajat la stat. Nu uitati ca impotriva raspunsului puteti sa faceti plangere la Judecatorie in 20 zile de la comunicare. Mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca parchetul de pe langa judecatorie nu imi raspunde in termenul legal de 20 zile la plangerea introdusa ce trebuie sa fac Gion_71 Gion_71 M-am adresat cu o Plangere catre Parchet si nu a-m primit nici un raspuns,ce procedura trebuie sa urmez in aceasta situatie...., pot sa deschid actiune penala ... (vezi toată discuția)
Contestatie rezolutie procuror de nup Nina1 Nina1 Am formulat plangere penala pentru infractiune de fals,uz de fals si furt intre soti.In urma deschiderii actiunii de divort si partaj fostul sot nu a introdus ... (vezi toată discuția)
Codul penal dynsky dynsky conform art 2781 plingere impotriva rezolutiei procurorului sunt obligat sa fac aceasta plingere in termen de 20 de zile de la primirea instintarii . dupa ce ... (vezi toată discuția)