Am formulat plangere penala pentru infractiune de fals,uz de fals si furt intre soti.In urma deschiderii actiunii de divort si partaj fostul sot nu a introdus la masa partajabila si valoarea autoturismului dobandit in timpul casatoriei.Dupa ce a introdus actiunea - a incheiat un contract de asistenta avocat- a vandut autoturismul.Mai mult decat atat a incheiat un contract de v-c pe o valoare f.mica(sub valoarea unei masini din "programul rabla" -pt un autoturism in stare buna de functionare).A recunoscut faptul ca valoarea de vanzare a fost mult mai mare , de ordinul mii euro dar nu s-a facut nimic.S-a dat NUP.Am contestat rezolutia data de procuror in termenul legal de 20 de zile si au trecut aproape 4 luni si nu am primit nici un raspuns de la Parchet.Cum trebuie sa procedez?
Am primit o copie a ordonantei emisa de catre Parchetul de pe langa Tribunal in care se precizeaza faptul ca pot formula plangere la Judecatorie in termen legal de 20 zile impotriva acestei ordonante. In final s-a respins plangerea formulata impotriva rezolutiei pe motiv ca intr-adevar autoturismul s-a vandut cu o suma mai mare decat cea inserata in contractul de vanzare-cumpare dar ca dintr-o eroare de dactilografiere s-a trecut o suma mult mai mica decat cea reala. Prin urmare vanzatorul si cumparatorul nu au fost de rea credinta, deci nu au comis o infractiune. Ca atare s-a dispus nup.Ce implica formularea unei plangeri la Judecatorie si care ar fi solutia in acest caz?
Multumesc
Art. 277(1) C.pr.pen.Procurorul este obligat sa rezolve plangerea in termen de cel mult 20 de zile de la primire si sa comunice de indata persoanei care a facut plangerea modul in care a fost rezolvata.
Daca nu a adus la cunostinta faceti sesizare la parchet si procurorului ptr neindeplinirea sarcinilor de serviciu.
Solicitati oficial sa vi se comunice stadiul cercetarilor,eventual concluziile.
In conformitate cu dispozitiile in vigaore,aveti dreptul legal sa formulati plangere impotriva actelor,masurilor dispuse de catre procuror,care sa faca obiectul cercetarii interne din cadrul Ministerului Public.
In situatia in care ,solutia finala comunicata de catre reprezentantii Ministerului Public apreciati ca nu releva realitatea si nu acopera aspectele deduse cercetarii ,
aveti dreptul sa investiti instanta de judecata cu autoritatea de a reanaliza aspectele din plangerea dvs.
Termenul de 20 de zile ce revine procurorului pentru solutionare in urma contestatiei rezolutiei date a expirat pe data de 20 iulie.In data de 20 iulie am fost in audienta la prim procuror adjunct pentru a solicita informatii in ceea ce priveste stadiul dosarului.Mi s-a spus ca o sa mi se comunice raspunsul acasa.In august am mai trimis o solicitare si tot nu am primit raspuns.In septembrie am mai trimis o sesizare la prim procuror si am anexat si toate documentele ce au facut obiectul dosarului.Nu am primit pana in prezent nici un raspuns.Acum o noua sesizare trebuie sa o adresez catre prim procuror expunand toata situatia?E normal ca sa nu se comunice raspuns daca am contestat in termen legal prevazut de lege rezolutia procurorului de NUP?
1 Asteptati concluziile la una dintre sesizari si nu mai adresati alte solicitari,pentru ca,in astfel de cazuri ,verificarea interna din cadrul Ministerului Public nu se poate derula
2 Avand in vedere numarul scazut de procurori,bagajul mare de dosare in cercetare,cercetare stopata ca urmare a protestului din sistem,este justificata intarzierea cercetarii si comunicarii concluziilor