avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contract internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contract internet

Buna ziua,

In anul 2003 noi am creat o retea LAN intre utilizatorii din 2 blocuri vecine .

In respectiva perioada nu exista nici un furnizor de servicii internet in zona .

In anul 2005 in urma dioscutiei cu un furnizor de servicii internet acesta a fost interesat sa ofere acestei retele servicii internet si pentru ca noi am fost cei care am ajutat la crearea acestei retele , furnizorul ne-a acordat gratuitate pentru serviciile oferite .Nu a fost un contract scris .

Firma cu care noi am convenit acordarea acestei gratuitati a fost cumparata de o alta companie mai mare care a inteles de asemeni sa ne acorde gratuitate .

In luna mai 2008 o societate mai mare decat primele doua a preluat societatea si ne-a invitat sa semnam un contract .

Contractul era un contract tip , pe care il incheiau cu toti beneficiarii dar in care se specifica faptul ca pentru serviciile primite costul era zero .

Durata contractului era 1 an , cu mentiunea ca daca se depaseste termenul se prelungeste pentru inca un an .

Care este problema acum ?

Societatea a fost achizitionata integral de unul dintre cei mai mari furnizori de internet si fara sa ma anunte mi-au taiat cablul si m-am trezit ca nu mai am internet .
Dupa 2 zile in care mi s-a spus ca e o defectiune tehnica si se remediaza am aflat ca de fapt ei au schimbat infrastructura si nu mai vor sa-mi instaleze internet pentru ca eu nu am contract cu ei ci cu cealalta societate .

Eu cred ca in orice situatie trebuiau macar sa anunte intentia lor .

Cum pot rezolva aceasta situatie , aceasta gratuitate e un drept pe care l-am primit in virtutea unor servicii oferite primei societati si inteleg ca toti cei care au cumparat au inteles sa cumpere stiind ca exista acest contract .

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:04, 14 Octombrie 2010
Voi apela asa cum m-ati sfatuit la un executor judecatoresc pentru notificare intrucat la cerea trimisa de mine nu au dat nici un raspuns .

Ar putea sa reinstaleze si apoi sa ma notifice ca nu mai vor sa imi furnizeze servicii in baza acelui contract de gratuitate ?
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
Iael, utilizator
Nu este logic,daca va instaleaza din nou cablul,il instaleaza pana la sfarsitul contractului,daca nu vi-l instaleaza ,va trebui sa ii actionati in judecata,pentru a onora contractul si eventual pentru despagubiri pentru perioada in care v-a fost restrictionat accesul.
Pana in 2008 nu am avut contract scris , doar verbal insa se poate proba ca am beneficiat de aceste servicii fara sa platesc .

Conventia a fost sa primesc aceste servicii pe toata durata cat voi locui la aceasta adresa .

Contractul scris a fost incheiat la cererea uneia dintre societatile care au preluat la un moment dat fiind incheiat in luna mai 2008 pt 1 an si cu mentiunea ca se prelungeste tacit la expirarea termenului de 1an pentru intervale de cate 1 an .

Problema care se pune in situatia in care nu as mai putea beneficia decat pana in luna mai de aceste servicii daca se merita sa fac acest demers (intrucat cheltuielile de internet pe 6 luni insumeaza 240 Ron , nu stiu cat ar costa procesul ...)

O alta problema este aceea ca eu nu mai am internet deja de 2 saptamani si sunt nevoita sa inchei un contract cu o alta societate , iar daca ei vor decide ulterior ca ar putea sa imi furnizeze internet eu voi fi deja angrenata intr-un nou contract pe care nu pot sa-l reziliez cand vreau eu .

In urma cu 2 luni am prelungit contractul incheiat cu Romtelecom si daca as fi cunoscut intentia lor as fi putut alege un pachet f convenabil care includea si servicii de internet .

Tinand cont de toata situatia descrisa cum ma sfatuiti sa actionez ?

Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
Iael, utilizator
Este numai la latitudinea dvs.sa luati cea mai avantajoasa decizie,dupa ce chibzutii cu privire la toate posibilitatile.
Eu m-am abonat la o alta societate .

Credeti ca demersul meu ar putea avea o solutionare favorabila in instanta daca as solicita daune morale ?
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Iael, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme instalare cabluri isp hpuiu hpuiu Buna ziua, In primul rand as dori sa-mi cer scuze daca am postat acest mesaj la categoria gresita, dar intrebarea are legatura cu mai multe categorii. ... (vezi toată discuția)
Contract internet ContSters215592 ContSters215592 am facut un contract la internet pe 2 ani cu furnizorul de cartier in care mi s-au promis 3 luni gratuite (a 2 luna , una la jumate si ultima la sfarsit) am ... (vezi toată discuția)
Chiriasul are dreptul sa-si faca un contract de cablutv fara acordul proprietarului? madoiclimber madoiclimber Buna ziua. Am o intrebare legata de dreptul unui chirias de a-si face un contract de utilitati/servicii in nume propriu, la adresa inchiriata, fara un acord al ... (vezi toată discuția)