avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca sunt la o postliceala sanitara pot lua si somaj ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca sunt la o postliceala sanitara pot lua si somaj in acelasi timp?

Am lucrat 1 an in invatamant si anul acesta nu am reusit sa imi mai iau niciun post si am hotarat sa ma reprofilez si m-am inscris la o postliceala sanitara si am intrat la fara taxa.Intre timp as vrea sa-mi depun dosarul de somaj,dar ma retine un aspect,daca il depun si mi-l aproba si primesc banii si se afla intre timp ca sunt si la o scoala de stat ce se intampla?
Mentionez ca am mai auzit astfel de cazuri si nu s-a intamplat nimic,dar totusi ma retine ceva,cum sa fac,le pot lua pe amandoua,daca ma duc si-mi aproba dosarul si eu sunt si la scoala ce pot pati?
Astept raspuns,va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:09, 2 Octombrie 2010
tudoracheana a scris:

Am lucrat 1 an in invatamant

Daca solicitati somajul pt acest an in care ati lucrat, nu va fi nici o problema.
Nu vi se intampla nimic la scoala, este totul legal.

Era o problema daca solicitati somajul in urma absolvirii unei institutii de invatamant, pt ca daca vi se aproba, daca se descoperea ca urmati cursurile altei institutii, trebuia sa retunati banii. Nu este cazul la somajul meritat in urma vechimii necesare ca angajat.
Eu am terminat liceul in 2009 si in septembrie 2009 m-am angajat in invatamant pe perioada determinata de 1 an si anul acesta nu am mai reusit sa-mi iau niciun post si intre timp am intrat la o postliceala sanitara pe locuri subventionate de stat si vreau sa-mi bag dosarul pt somaj si vroiam sa stiu daca este legal ceease urmeaza sa fac.Va multumesc,o zi buna
Colega mea, @adutescu, v-a raspuns la intrebare. Daca intrarea in somaj se datoreaza incetarii unui contract individual de munca beneficiati de indemnizatie de somaj chiar daca sunteti inscrisa la o scoala postliceala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru absolventi liuzica liuzica buna ziua ma framanta o intrebare legata de somaj. in 2009 am absolvit facultatea si mi am baga dosarul de somaj pt indemnizatie si am primit o. dar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc ana13 ana13 Am terminat anul acesta facultatea la zi si m-am inscris la o postliceala tot la zi.Sunt insarcinata urmeaza sa nasc in luna decembrie si vroiam sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! pana in toamna aceasta am fost inscrisa la scoala ... DeliaA. DeliaA. Buna ziua ! Pana in toamna aceasta am fost inscrisa la scoala sanitara \"Dr. P. Branzei\" din iasi ... de toamna acestea taxa scolara s-a majorat cu vreo 600 ... (vezi toată discuția)