avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiune de contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiune de contract

Buna,este valabila cesiunea de contract in cazul unui antecontract de v-c, in sensul ca promitentul-cump. sa imi cedeze mie "beneficiul antecontractului"=drepturi si obligatii,eu in final urmand sa ma prezint la notar cu proprietarul initial in vederea autentificarii contractului de v-c.Ce masuri trebuie sa iau in acest sens?Avand in vedere ca actualul promitent -cum are la mana doar un antecontract facut de mana.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:25, 30 Septembrie 2010
buna ziua.
daca antecontractul initial permite acest lucru veti putea face actul de cesiune.
Buna ziua.
Sunt 2 variante:
1. reziliati antecontractul si va primiti avansul inapoi de la promitentul vanzator; urmand ca cesionarul sa incheie un antecontract cu promitentul vanzator;
2. daca in antecontractul actual nu se interzice cesiunea, se poate face.
...musai sa aveti acordul promitentului vanzator...pt ca in dreptul roman cesiunea obligatiilor nu e posibila...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)
Cesiune de (ante)contract sau novatie? sonia.maria sonia.maria Doresc sa cumpar un apartament de la o persoana care inca nu detine proprietatea asupra acelui ap(este promitent cumparator,are incheiat doar un contr de mana ... (vezi toată discuția)
Cesiune antecontract vanzare-cumparare Mikisa Mikisa Buna ziua, Am incheiat antecontract vanzare-cumparare si pentru ca promitentul vanzator nu a predat apartamentul conform antecontractului, nu mai vreau sa ... (vezi toată discuția)