avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare imobil

Pentru perfectarea unui contract de vanzare-cumpare imobil, in care cumparatorul este o universitate de stat, iar vanzatorul o societate comerciala, ce conditii de valabilitate trebuie indeplinite? Ma intereseaza, mai exact, ce conditii trebuie sa indeplineasca universitatea pentru a putea sa incheie valabil un asemenea contract (cu exceptia hotararii Biroului Senatului, deciziei rectorului, avizului Ministerului Educatiei). Mai exact, poate o universitate, chiar daca are autonomie universitara, sa cumpere un imobil, la fel ca si orice alta persoana fizica sau juridica ori mai trebuie indeplinite anumite cerinte speciale?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:41, 30 Decembrie 2007
Daca are personalitate distincta e OK. Numai ca ar trebui si o evaluare a imobilului, pt. a preintampina vreo problema. Evaluarea trebuie sa fie facuta in ultimele 6 luni ;)
In baza autonomiei universitare se poate cumpara fara nici o problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functie ContSters61389 ContSters61389 Codul muncii prevede, la art. 35, citez: (1)Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate transfera studentul de la o facultate la alta? caraghe caraghe as dori sa stiu daca este posibil transferul unui student de la o facultate de medicina privata, acreditata ,din bucuresti, la o alta de medicina de stat ,tot ... (vezi toată discuția)
Facultatea nu imi da diploma de bac si foaia matricola valentin0001 valentin0001 In vara am terminat facultatea la Universitatea din Craiova. Dupa finalizarea facultatii m-am inscris la master si am fost admis, apoi am semnat un contract de ... (vezi toată discuția)