avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ROG AJUTOR URGENT!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ROG AJUTOR URGENT!!!

As avea nevoie de ajutorul unui avocat pt ca tocmai am semnat actele pt angajare la o firma si o anumita clauza m-a pus putin pe ganduri. Se prevedea ca eu ar trebui sa platesc 12000 euro firmei in cazul in care decid sa plec mai devreme de 1 an de la ei. Aceasta clauza nu era in contractul de angajare (unde se trece sal, concediul etc) ci intr-un act aditional. Suma era justificata de ai drept costuri de instruire si introducere a mea la noul loc de munca. As vrea sa stiu daca e legala o astfel de prevedere si daca se aplica si in cazul in care ma razgandesc pana sa incep sa lucrez la ei (pe 3 ian, deci nu prea am mult timp de gandire). Daca maine ma razgandesc (am semnat deja toate actele) trebuie sa platesc aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 22:11, 19 Decembrie 2007
ai semnat si actul aditional?
se preciza daca vei primi ceva in schimbul celor 12000 de euro? (training, vacante, etc)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2007
romibaro, utilizator
Da, am semnat actul aditional. Nu mai tin minte cum era formulat dar in principiu erau costuri de pregatire a mea. Verbal mi s-a spus ca va urma un training de 2-3 luni si lor nu le convine sa le plece oamenii dupa training de asta a fost introdusa acea clauza cu penalizarile. Oricum eu abia pe 3 ian incep sa lucrez efectiv la ei, deci dupa parerea mea pana atunci nu pot fi costuri cu pregatirea mea.
daca calitatea de salariat incepe cu data de 3 ian 2008 nu ar fi nici un impediment la renuntare. in ceea ce priveste acea clauza se intalneste frecvent cateodata abuziv ce-i drept. trebuie sa vezi ce presupune acea specializare...cat dureaza...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu act aditional pregatire profesionala shadowhunter shadowhunter Buna ziua, am foarte mare nevoie de ajutor!!! In prima zi de angajare, acum aproximativ doi ani si ceva , am semnat un act aditional de pregatire ... (vezi toată discuția)
Contract training fara act aditional ionel_alexandru ionel_alexandru Buna ziua, Am o intrebare legata de obligativitatea platiri costurilor de training. Pentru condensarea informatiilor. In 2016 m-am angajat la o ... (vezi toată discuția)
Clauza formare profesionala s_fiorello s_fiorello Buna, Am facut un contract acuma ceva timp de on-job training pe x (suma foarte mare) euro in strainatate cu obligatia de a sta angajat la firma respectiva ... (vezi toată discuția)