avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesionare parti sociale intr-un SRL.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesionare parti sociale intr-un SRL.

Buna ziua,
As dori sa stiu care este procedura de "cumparare" a partilor sociale ale unui SRL si care este procentul minim pe care trebuie sa-l "cumpar/detin", pentru a lua hotaririle majore in firma?
Care este cazul unui SA? Cite procente din actiuni trebuie sa detin pentru a lua deciziile majore fara acordul actionarilor minoritari? Este vorba despre un SA infiintat fara subscriptie publica.
Inca o intrebare:
De unde pot lua Legea Societatilor Comerciale modificata si tradusa in limba engleza?
Va multumesc mult.
Cu respect
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:15, 19 Decembrie 2007
1.Contract cesiune parti sociale;
2.min 51% cu mentiunea ca in cazul unui SRL modificarea actului constitutiv se face numai cu acceptul tuturor asociatilor indiferent de procentul de p.s. detinut de fiecare;
Cat despre versiunea in L.engleza a L31/1990 incercati eventual pe net ( librarie on- line).
Multumesc inca o data pentru raspuns.
Din nefericire, Legea 31/1990 modificata si tradusa in engleza, n-o pot gasi niciunde.
dar poti sa o listezi si sa o traduci la un traducator autorizat.:P
Presupun ca atat timp cat iti trebuie versiunea in limba engleza poti sa ti-o si permiti #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social anjinsan anjinsan Daca intr-un SRL sunt doi asociati, unul cu 95% din capitalul social, iar altul cu 5% din capitalul social, se poate lua decizia majorarii capitalului social ... (vezi toată discuția)
Limba care guverneaza contractul nico_mirea nico_mirea In luna iunie 2009 firma semneaza un contract acord pentru prestari servicii de transport la o autostrada din Ungaria. Dilema mea este urmatoarea: partile ... (vezi toată discuția)
Parti sociale guest13 guest13 Daca infiintez o firma noua (srl) cu inca un asociat (60%-40% eu avand 60% dar celalalt asociat are mult mai mult capital si nu vreau pe viitor sa preia ... (vezi toată discuția)